play

Pohjois-Karjalan koronasuosituksiin päivityksiä: kasvomaskin käyttöön kannustetaan edelleen ruuhkaisissa sisätiloissa, etätyösuositus pysyy voimassa 15. lokakuuta saakka

Erityisesti rokottamattomien kannattaa edelleen harkita kasvomaskin käyttämistä.

Erityisesti rokottamattomien kannattaa edelleen harkita kasvomaskin käyttämistä.

Helen Hyttinen

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhallinen ja rokotuskattavuus tasaisessa nousussa, joten alueellinen tilannekuvatyöryhmä on päivittänyt voimassa olevia koronasuosituksia.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Ely-keskus edellyttää maskien käyttöä järjestämässään joukkoliikenteessä edelleen. Asiakkaiden ja potilaiden toivotaan käyttävän edelleen maskia Siun soten toimipisteissä asioitaessa. Työpaikoilla suositellaan seuraamaan Työterveyslaitoksen ohjeita maskien käytöstä. Etätyösuositus on Pohjois-Karjalassa voimassa siihen asti, kun valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta.

- Koulujen maskisuositusta jatketaan syysloman loppuun saakka, jolloin myös nuorempien ikäluokkien on ollut mahdollista saada molemmat rokotukset. Lisäksi henkilöiden, joilla on puutteellinen suoja koronavirusta vastaan, kannattaa harkita kasvomaskin käyttöä muutoinkin, Siun sotesta tiedotetaan.

Erityisesti rokottamattomien kannattaa siis harkita maskin käyttöä.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 72 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikolla 39 (27.9.-3.10.) uusia tartuntoja todettiin yhteensä 32 tapausta, kun edellisellä viikolla kirjattiin 25 tartuntaa. Kuluvalla viikolla tartuntoja on torstaiaamuun mennessä todettu 10 ja karanteenissa on yhteensä 64 henkilöä.

Tartunnoista suurin osa todettiin alle 30-vuotiailla, ja eniten tartuntoja oli 20-29-vuotiailla. Tartuntoja todettiin viikolla 39 Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Nurmeksessa ja Outokummussa. Tartuntojen alkuperät onnistuttiin jäljittämään 85-prosenttisesti. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kymmenen ja viisi tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi