play

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne pysynyt rauhallisena - päivittäiset tartunnat ovat olleet hyvin jäljitettävissä

Rokottautuminen on nyt keskeinen tapa saada yhteiskunta avattua, Siun sotesta todetaan.

Rokottautuminen on nyt keskeinen tapa saada yhteiskunta avattua, Siun sotesta todetaan. Kuva: Katja Luoma

Helen Hyttinen

Pohjois-Karjalassa todetaan edelleen koronatartuntoja päivittäin, Siun sotesta tiedotetaan. Epidemiatilanne on kuitenkin pysynyt rauhallisena, sillä tartuntojen jäljitys on onnistunut hyvin.

- Rokotteiden ottaminen on nyt keskeinen keino hillitä epidemiaa ja saada yhteiskuntaa avattua, tiedotteessa todetaan.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 66 prosenttia on saanut jo koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen annoksen kattavuus yli 12-vuotiaiden keskuudessa on 83 prosenttia. Sotesta arvioidaan, että tavoiteltu 80 prosentin kokonaiskattavuus saavutettaneen lyhennetyn rokotusvälin ansiosta maakunnassa lokakuun loppupuolella.

Uusia tartuntoja todettiin viikolla 37 (13.-19.9.) yhteensä 17, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 13. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 11. Kuluvalla viikolla on todettu tähän mennessä 16 tartuntaa, ja torstaiaamuna karanteenissa oli 55 henkilöä. Tartuntoja on todettu Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa. Tartuntojen alkuperä saatiin selvitettyä 94 prosentissa todetuista tapauksista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eniten tartuntoja todettiin alle 12-vuotiailla sekä 20-30-vuotiailla. Tartunnan saaneista valtaosa ei ole saanut rokotetta tai he ovat saaneet vasta rokotteen ensimmäisen annoksen.

Siun sote suosittelee edelleen käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan hygieniaohjeita.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi