play

Pohjois-Karjalassa nyt eniten koronatartuntoja koko epidemia-aikana - Siun sote tiukensi ohjeistusta lasten testaamisesta Joensuun alueella

Kuva: Juha Inkinen

Anni Rodriguez

Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa jatkaa kasvuaan. Keskiviikkona maakunnan ilmaantuvuusluku, eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden on 102,6. Se on korkein luku koko epidemia-aikana.

Maakunnassa on THL:n mukaan todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana 168 koronatartuntaa.

Joensuussa rikkoutunee pian myös 1000:n tapauksen raja. Koko epidemia-aikana Joensuussa on todettu tähän mennessä 955 tartuntaa.

Tämän jutun lopussa on listattuna kaikkien kuntien tapausmäärät koko epidemia-ajalta.

Siun sote tiedotti keskiviikkona, että tartuntojen määrä kasvaa etenkin Joensuun seudulla. Tartuntoja todetaan paljon etenkin rokottamattomilla ja alle 12-vuotiailla koululaisilla sekä päiväkoti-ikäisillä lapsilla.

Siun soten mukaan koulu- ja päiväkotialtistumisia todetaan lähes päivittäin. Perhepiirissä tartunnat ovat levinneet myös rokotettuihin henkilöihin.

Toissa viikolla tartunnan saaneista 64 prosenttia ei ollut saanut yhtäkään koronarokoteannosta. Yhden annoksen saaneita oli kolme prosenttia ja molemmat rokotteet saaneita 30 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa yli 12-vuotiaasta väestöstä 81 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset, ja 85 prosenttia yhden annoksen.

Perhepiirissä tartunnat ovat levinneet myös rokotettuihin henkilöihin.

Siun sote on tiukentanut nyt ohjeistustaan lasten koronatesteihin liittyen. Tiukennettu ohjeistus koskee Joensuun, Liperin ja Kontiolahden alueella asuvia.

Ohjeen mukaan alle 12-vuotiaat ja kaikki rokottamattomat lapset tulee viedä koronatestiin lievissäkin oireissa mahdollisimman pian. Ohje koskee myös niitä perheitä, joissa vanhemmilla perheenjäsenillä on molemmat koronarokotteet.

Hoitoon, kouluun, töihin tai harrastuksiin ei pidä mennä oireisena. Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Etenkin rokottamattomien on syytä käyttää maskia matalalla kynnyksellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut epidemian kiihtymisen vuoksi. Tämän lisäksi yhteispäivystyksen puhelinpalvelu on kuormittunut koulu- ja päiväkotialtistumisiin liittyvistä tiedusteluista.

– Jos omasta koulusta, harrastusryhmästä tai lähipiiristä tulee tieto korona-altistumisesta ja mahdollisesta karanteenista, tulee odottaa rauhassa Siun soten tartunnanjäljityksen yhteydenottoa ja toimia koulun, päiväkodin tai harrastusryhmän välittämien ohjeiden mukaisesti, Siun sote ohjeistaa.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ei tällä hetkellä pystytä soittamaan saman päivän aikana. Karanteeniin määrättäville altistuneille soitto voi tulla Siun sotesta jopa kolmen tai neljän päivän viiveellä.

– Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen takia keskitytään jäljityksessä jatkossa suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Näitä tilanteita ovat muun muassa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten altistumiset, sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä paikat, joissa asutaan yhteismajoituksessa. Muille ilmoitetaan mahdollisesta altistumisesta entistä enemmän esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien kautta, Siun sote tiedottaa.

Koronatartuntojen määrät kunnittain koko epidemia-aikana
 • Heinävesi 7

 • Ilomantsi 34

 • Joensuu 955

 • Juuka 22

 • Kitee 106

 • Kontiolahti 115

 • Lieksa 124

 • Liperi 69

 • Nurmes 58

 • Outokumpu 44

 • Polvijärvi 19

 • Rääkkylä 10

 • Tohmajärvi 16

Lähde: THL

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi