play

Pohjois-Karjalassa on todettu ennätyksellisen paljon koronatartuntoja - liperiläisessä päiväkodissa on tapahtunut alkuviikosta altistumisia, joiden selvitystyö on vielä kesken

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Juha Inkinen

Helen Hyttinen

Torstaina jälleen kokoustanut alueellinen koronanyrkki totesi, että Pohjois-Karjala on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntoja on todettu ennätyksellisen paljon eri puolilla maakuntaa, ja tuoreita altistumisia on tapahtunut Lautasuon päiväkodissa Liperissä.

Viikolla 29 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla todettiin uusia koronatartuntoja yhteensä 75, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 45. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 70.

- Viimeisen viikon aikana Pohjois-Karjalassa on todettu enemmän koronatartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla pandemian aikana. Tilanne on vakava, koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Jokaisen tulisi nyt rajoittaa sosiaalisia kontakteja, Siun soten tiedotteessa todetaan.

Tartuntoja on nyt todettu Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Polvijärvellä. Tartunnoista 16 oli peräisin ulkomailta ja kotimaassa tapahtuneita jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista oli yhteensä kaksi. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 18 tartuntaa. Yhdeksän tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös ulkopaikkakuntalaisia on käynyt testeissä Siun soten alueella. Positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu viisi. Osa tartunnan saaneista on jäänyt karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 36. Viikon aikana on todettu joukkoaltistumisia, minkä vuoksi useita kymmeniä ihmisiä on asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä karanteenissa on noin 400 ihmistä. Tartuntojen selvitystyö jatkuu, joten karanteeniin asetettujen määrä tulee vielä nousemaan. Koska tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, Siun sotelta ilmoitetaan altistumisista tekstiviestein.

- Karanteeniin asettamisesta ensimmäinen tieto saattaa myös tulla esimerkiksi oman työpaikan, koulun tai päiväkodin kautta. On tärkeää, että saatuja ohjeita noudatetaan, vaikka Siun sote ei olisi vielä ottanut yhteyttä, tiedotteessa painotetaan.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Kiihtymisvaiheessa olevassa Pohjois-Karjalassa muutos tarkoittaa sitä, että ravintolat saavat olla avoinna kello 05-01 ja anniskelu on sallittu kello 07-24. Asetus tulee voimaan 31.7.2021. Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt lausuntoa koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä arvioi antamassaan lausunnossa, että yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei toistaiseksi ole välttämätöntä. Ravintolarajoitusten vaikutuksia seurataan ja tilannetta arvioidaan viikoittain.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liperissä Lautasuon päiväkodissa on todettu korona-altistumisia 26.-27.7. Tapauksen selvitystyö on vielä kesken. Päiväkoti on tiedottanut päiväkodin henkilöstöä ja lasten perheitä mahdollisesta altistumisesta ja ohjannut heidät oireseurantaan. Selvitystyön edetessä päiväkoti lähettää viestin karanteeniin määrättäville henkilöille, ja Siun soten tartunnanjäljityksestä ollaan heihin ruuhkan takia yhteydessä lähipäivinä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi