play

Pohjois-Karjalassa päivittäin 10-20 uutta koronavirustartuntaa - "Tartunnat leviävät nimenomaan lasten välityksellä"

Koronavirus leviää Joensuun seudulla nyt erityisen tehokkaasti lasten ja koululaisten keskuudessa. Viime viikolla Pohjois-Karjalassa koronatartunnan saaneista ihmisistä 65 prosenttia oli täysin rokottamattomia.

Koronavirus leviää Joensuun seudulla nyt erityisen tehokkaasti lasten ja koululaisten keskuudessa. Viime viikolla Pohjois-Karjalassa koronatartunnan saaneista ihmisistä 65 prosenttia oli täysin rokottamattomia. Kuva: Marko Puumalainen

Juho Lintula

Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa jatkaa nopeaa kasvuaan. Päivittäin todetaan 10-20 uutta tartuntaa, kertoo Siun sote torstai-illan tiedotteessaan.

Pohjois-Karjalassa todettiin viikolla 45 (8.-14.11.) yhteensä 107 tartuntaa, kun viikkoa aiemmin niitä tuli ilmi 73. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja oli todettu 49 kappaletta, ja karanteeniin oli määrätty yli 460 ihmistä.

Tartunnat keskittyvät erityisesti Joensuun asiointi- ja työssäkäyntialueelle, jossa koronavirus leviää nyt tehokkaasti lasten ja koululaisten keskuudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Virus vaikuttaa tarttuvan erittäin helposti. Poikkeuksellista on myös se, että tartunnat leviävät nimenomaan lasten välityksellä, vaikka aiemmin kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuneista altistumisista ei ole juurikaan seurannut tartuntoja, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns toteaa tiedotteessa.

Joensuun tartuntaketjusta on lähetetty virusnäytteitä tarkempiin tutkimuksiin, mutta tuloksia ei ole vielä saatu.

- Käynnissä on nyt rokottamattomien epidemia. Valitettavasti tartuntoja on todettu taas myös hyvin iäkkäillä henkilöillä, joilla on suuri riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Viime viikon tartunnoista 65 prosenttia todettiin rokottamattomilla ihmisillä ja seitsemän prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eniten tartuntoja oli viime viikolla 10-19-vuotiailla ja seuraavaksi eniten 0-9-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja oli 30-39-vuotiailla, missä näkyvät perhepiirissä lapsilta saadut tartunnat. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 82 prosentissa tapauksista.

Tartuntamäärien kasvusta huolimatta sairaalahoitoa on tarvinnut vain muutama potilas. Sen sijaan Siun soten tartunnanjäljitys ja puhelinpalvelut ovat kuormittuneet merkittävästi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi