play

Pohjois-Karjalassa useita joukkoaltistumisia - koronavirustartuntojen määrä on silti laskusuunnassa

Siun soten tilastojen mukaan kaksi koronarokotusannosta on saanut noin 78 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Siun soten tilastojen mukaan kaksi koronarokotusannosta on saanut noin 78 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Kuva: Anu Kiljunen

Juho Lintula

Pohjois-Karjalassa on todettu kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä 21 koronavirustartuntaa, sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote kertoo.

Viime viikolla koronatapauksia paljastui 39 kappaletta, joista 37 todettiin pohjoiskarjalaisilla. Viikolla 42 (18.-24. lokakuuta) tartuntoja kirjattiin maakunnassa 48 kappaletta.

Suurin osa viime viikolla todetuista tartunnoista oli alle 30-vuotiailla. Eniten tartuntoja oli 10-19-vuotiailla. Tartuntoja todettiin Joensuussa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Outokummussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tartuntojen alkuperä saatiin selville 86 prosentissa tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kuusi.

Viikolla 43 (25.-31. lokakuuta) todetuista koronatartunnoista liki 80 prosenttia oli rokottamattomilla ihmisillä ja 13,5 prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 8 prosenttia tartunnoista todettiin kaksi rokoteannosta saaneilla.

Pohjois-Karjalassa on todettu useita joukkoaltistumisia tämän ja viime viikon aikana. Korona-altistumisia on tapahtunut kouluissa, oppilaitoksissa, harrastusryhmissä, hoivakodeissa ja yksityistilaisuuksissa.

- Koulut ja harrastusseurat ovat tiedottaneet altistuneita omissa kanavissaan ja ohjanneet oireiden seurannasta. Siun sote on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettuihin. Oireseurantaan ohjattuja kehotetaan edelleen menemään koronatestiin matalalla kynnyksellä, jos oireita ilmaantuu, tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstaiaamupäivänä Pohjois-Karjalassa oli 209 karanteeniin määrättyä ihmistä.

Kaksi rokoteannosta on saanut noin 78 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Yhden rokoteannoksen saaneita on 84 prosenttia.

- Nuoremmissa ikäluokissa rokotuskattavuus jää kuitenkin vielä kauas 80 prosentin kattavuudesta. Esimerkiksi 20-29-vuotiaissa yhden rokoteannoksen on saanut 71 prosenttia ja kaksi annosta 63 prosenttia. Rokotuskattavuus pitäisi ehdottomasti saada korkeammaksi myös nuorissa ikäluokissa, ylilääkäri Jukka Heikkinen toteaa tiedotteessa.

- Pandemia ei ole ohi, vaikka rokotukset vakavia tautimuotoja vähentävätkin. Rokottamattomilla on edelleen suuri riski saada vakavia oireita koronaviruksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kasvomaskin käyttö on edelleen tarpeen, jos ollaan lähekkäin useiden ihmisten kanssa. Etenkin jos rokotussuoja on vielä vajaa tai sitä ei ole lainkaan, kannattaa maskia käyttää matalalla kynnyksellä, Heikkinen muistuttaa.

THL:n rokotuskattavuusluvut ovat Pohjois-Karjalan osalta hieman Siun soten tilastoja korkeammat. THL:n tilastojen mukaan yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista kaksi rokotusannosta on tähän mennessä saanut 80 prosenttia ja yhden rokotuksen 86,5 prosenttia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi