play

Poliisi: Joensuuhun on jätetty noin 370 tilapäisen suojelun hakemusta

Arttu Koistinen

Ukrainan sodasta johtuvien tilapäisten suojeluhakemusten määrä Itä-Suomessa on ollut viimeisen viikon aikana laskusuunnassa, poliisi tiedotti tiistaina.

Itä-Suomen poliisille on jätetty Ukrainan sodan alkamisen jälkeen yhteensä noin 1 500 tilapäistä suojelua koskevaa hakemusta. Hakemuksia on jätetty esimerkiksi Joensuuhun noin 370 ja Kuopioon noin 570.

– Yleisesti voidaan sanoa, että hakemustilanne on tälle hetkellä rauhallinen ja maakuntakeskusten poliisiasemilla hakemusten vastaanottokyky on hyvä, rikoskomisario Matti Pitkänen kertoo.

Turvapaikkahakemuksia on jätetty noin 90 poliisilaitoksen alueella.

Ajanvarauksessa on noin 80 uutta hakijaa Itä-Suomessa.

Pääsiäisen jälkeen ajanvaraukseen on jälleen tullut aktiivisesti yhteydenottoja, poliisi toteaa.

– Ennakkotieto hakemuksen jättämisestä on tärkeää, ja sen vuoksi hakijoita tai heitä auttavia tahoja pyydetään olemaan ensin yhteydessä kansainvälisen suojelun sähköpostiin kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi tai palvelunumeroon 0295 455 380 arkisin kello 9–15.

Pitkäsen mukaan paikallinen vastaanottokeskus huolehtii tilapäiseen suojeluhakemukseen liittyvän valokuvaamisen kustannuksista maksukuittia vastaan.

– Poliisi suosittelee, että ennen hakemuksen jättämistä poliisiasemalle tilapäistä suojelua hakeva henkilö hankkii passikuvan valokuvaamossa ja toimittaa kuvaamosta saadun kuvakoodin poliisille jättäessään hakemusta. Poliisi pystyy liittämään hakijan kuvan sähköisesti hakemukseen kuvakoodin avulla. Tämä nopeuttaa hakemuksen jättämistä ja varmistaa riittävän valokuvan laadun. Mikäli hakijalla ei ole mahdollista käydä kuvassa etukäteen, kuvaaminen järjestetään joka tapauksessa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi