play

Pyhäselän vankikarkuri pakenee yhä, Joensuun tyttölyseo myynnissä, Vesikko paljastui huonokuntoiseksi – lue kootusti tästä jutusta, mitä Pohjois-Karjalassa tällä viikolla tapahtui

Pohjois-Karjalassa viikon puheenaiheita ovat muun muassa vankikarkuri, Joensuun tyttölyseon myynti sekä Vesikon huonokuntoisuus.

Pohjois-Karjalassa viikon puheenaiheita ovat muun muassa vankikarkuri, Joensuun tyttölyseon myynti sekä Vesikon huonokuntoisuus.

Koonneet: Jani Leinonen, Anni Rodriguez

Pohjois-Karjalan uutisviikon puhutuin aihe on ollut Pyhäselän vankilasta paennut karkuri. Kiinnostusta ovat herättäneet myös Joensuun uimahallitilanne, entisen tyttölyseon myyntiaikeet, vanhan virastotalon kauppa ja Outokummusta löytynyt kivikautinen hauta.

Koostimme viikon puhutuimmat jutut alle:

Pyhäselästä paennut vankikarkuri yhä kateissa

Poliisi etsii edelleen kuvissa olevaa miestä, joka karkasi Pyhäselän vankilasta.

Poliisi etsii edelleen kuvissa olevaa miestä, joka karkasi Pyhäselän vankilasta.

Pyhäselän vankilasta Hammaslahdesta karkasi maanantaina aamupäivällä kaksi miestä. Toinen heistä palautettiin vankilaan samana päivänä, mutta toinen karkureista jatkaa edelleen pakoaan.

Noin nelikymppinen mies tallentui paon jälkeisenä yönä valvontakameran kuvaan Niinivaaran S-marketin lähistöllä. Julkisuuteen on tällä viikolla noussut myös Pyhäselän vankilan toiminnasta paljastuneita puutteita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun keskustan arvorakennus on myynnissä

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Joensuun kaupunki kauppaa historiaa henkivää rakennusta reilulla miljoonalla eurolla.

Joensuun kaupunki kauppaa historiaa henkivää rakennusta reilulla miljoonalla eurolla. Kuva: Mikko Makkonen

Joensuussa on tullut myyntiin vanha tyttölyseo Pielisjoen rannasta. Viimeisimmäksi se toimi konservatoriona, ja aiemmin rakennuksessa oli esimerkiksi pääkirjasto. Vuonna 1911 valmistuneessa arvorakennuksessa on yli kaksituhatta neliömetriä tilaa, ja sen myyntihinta on 1 100 000 euroa.

Rakennusta myy Joensuun kaupunki. Asuinkäyttöön rakennusta ei voi hankkia, sillä kaavan mukaan kyseessä on liikekiinteistö. Rakennusta välittävä Kiinteistömaailma selvittää, saisiko tilaa käyttää kaavoituksen puolesta majoituskäytössä kuten esimerkiksi hotellitoiminnassa.

Uimahalli Vesikko paljastui huonokuntoiseksi

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Joensuun uimahalli on valmistunut alun alkaen vuonna 1969 eli reilut 50 vuotta sitten.

Joensuun uimahalli on valmistunut alun alkaen vuonna 1969 eli reilut 50 vuotta sitten. Kuva: Mikko Makkonen

Karjalainen pääsi tutustumaan Joensuussa uimahalli Vesikon kellaritiloihin. Yli 50-vuotiaan rakennuksen kellarissa on nähtävissä useita vuotokohtia. Seinät ovat monissa kohdissa täynnä ruskeita vanoja ja rappeutumia.

Joensuun Uimaseuran toimijoiden mielestä Joensuuhun pitää rakentaa kokonaan uusi uimahalli. Sen jälkeen nykyisen rakennuksen voisi purkaa. Samaa esittää Vesikkoon kuntokartoituksen tehnyt Joensuun kaupungin tilakeskus. Samalla esillä on myös Rantakylän uimahallin peruskorjaus.

Joensuun vanha virastotalo myytiin 800 000 eurolla

Joensuuhun 1960-luvulla valmistuneen virastotalon suunnitteli arkkitehti Kurt Simberg.

Joensuuhun 1960-luvulla valmistuneen virastotalon suunnitteli arkkitehti Kurt Simberg. Kuva: Juha Inkinen

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Joensuun keskustassa sijaitsevan vanhan virastotalon. Suojellun rakennuksen osti 800 000 eurolla yhtiö, jonka taustalla on jyväskyläläinen kiinteistösijoitusyhtiö Royal House Oy.

Punatiilisen virastotalon lisäksi kauppaan kuuluu maaherran entinen asuinrakennus vieressä Sairaalakadulla. Uuden omistajan edustaja Timo Kauppinen kertoo, että tarkoituksena on löytää nykyisiin toimistotiloihin uusia vuokralaisia ja selvittää sitten mahdollisuuksia uuden rakentamiseen.

Outokummusta löytyi kivikautinen hauta

Hauta sijaitsi metsäautotien alla Outokummussa. Se löytyi punamultamerkintöjen avulla.

Hauta sijaitsi metsäautotien alla Outokummussa. Se löytyi punamultamerkintöjen avulla. Kuva: Kristiina Manner

Outokummun Majoonsuolla tehtiin neljä vuotta sitten kaivauksia, joiden tuloksista Helsingin yliopisto tiedotti tällä viikolla. Kivikautinen hauta on 8 000 vuotta vanha. Hautaan oli haudattu lapsi, jonka jalkopäässä oli mahdollisesti koira. Samasta haudasta löytyi myös linnun sulkia, jotka ovat vanhimmat koskaan Suomessa löydetyt sulat.

Tutkijoiden mukaan Outokummussa maaperätutkimuksessa havaitut löydökset ovat ainutlaatuisia, koska orgaaninen aines säilyy yleensä huonosti Suomen happamassa maaperässä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi