play

Timo Vornanen on saanut arvostelua kuvasta poliisin virkapuvussa perussuomalaisten teltan luona

Ampuma-aserikoksesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen on virkavapaalla Itä-Suomen poliisista.

Ampuma-aserikoksesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen on virkavapaalla Itä-Suomen poliisista. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Poliisitaustainen kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) sai vuonna 2020 esimieheltään palautetta siitä, että hän esiintyi poliisin virkapuvussa Joensuussa perussuomalaisten teltan luona ja hänestä julkaistiin myös kuva Facebookissa.

Vornanen oli joulukuussa 2019 poliisin virkatehtävissä valvomassa järjestystä Joensuun joulumarkkinoilla. Valokuvassa hän poseeraa kahden paikallisen perussuomalaisen välissä virkapuku yllään. Kuvassa oli näkyvästi esillä avotelttarakennelma, jossa oli myös puolueen tunnus.

Kuvan julkaisemisen jälkeen Itä-Suomen poliisilaitokselle tuli yleisöpalautetta, jossa Vornasen toimintaa arvosteltiin. Vornanen sai esimiehiltään kirjallisen ohjauksen, jonka mukaan hänen olisi pitänyt kieltäytyä valokuvan ottamisesta. Kirjallinen ohjaus ei tarkoita, että henkilö olisi syyllistynyt virkavirheeseen.

– Osallistuminen poliisin virkapuvussa ja virka-aikana valokuvan ottamiseen Joensuun Perussuomalaisten teltan edessä ja siinä yhteydessä niin sanottu peukuttaminen Joensuun Perussuomalaisten toimihenkilöiden kanssa on voinut olla omiaan ainakin jossain määrin heikentämään poliisin puolueettomuutta ja siten myös vaarantamaan poliisia kohtaan tunnettua luottamusta, muotoillaan ohjauskirjeessä.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisilakimies Ilkka Jukarainen ja Itä-Suomen silloinen poliisipäällikkö Mikko Masalin. Ohjaus on annettu maaliskuussa 2020.

– Asia ei anna aihetta muihin toimenpiteisiin kuin siihen, että edellä lausuttu saatetaan vanhempi konstaapeli Timo Vornaselle tiedoksi ja vastaisen varalle huomioon otettavaksi, todetaan ohjauskirjeessä.

Vornanen kertoi asian käsittelyn yhteydessä, että kuvassa mukana olleet miehet olivat hänen tuttaviaan ja että hän pysähtyi juttelemaan heidän kanssaan. Tapaamisen päätteeksi miehet pyysivät Vornasta mukaan valokuvaan, eikä Vornanen nähnyt syytä kieltäytyä.

Poliisilakimies Ilkka Jukarainen kertoo STT:lle, että kirjallisia ohjauksia yksittäisille poliiseille annetaan Itä-Suomen poliisilaitoksella muutamia vuosittain. Hän painottaa, että kyseessä ei ole huomautus tai varoitus eikä virkamiesoikeudellinen toimi.

– Työnantaja on kiinnittänyt huomiota ja katsonut, että olisi pitänyt toimia toisin. Kyseessä on näkemys siitä, miten olisi pitänyt toimia, sanoo Jukarainen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi