play

Rikosilmoituksia on tullut normaalia enemmän: Itä-Suomen poliisi varoittaa huijauksista verkossa

Kuvituskuva

Kuvituskuva Kuva: Marko Puumalainen

Arttu Koistinen

Itä-Suomen poliisi varoittaa huijauksista verkon myyntialustoilla.

Huijausyrityksistä on tehty rikosilmoituksia viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Ostajina esiintyneet henkilöt ovat ottaneet yhteyttä myyjiin. Heille on annettu linkki, jossa on pyydetty maksukortin tietoja.

- Huijaustapa ei sinänsä ole uusi, mutta tapaan liittyviä tekoja on ilmoitettu poliisille normaalia tiheämpään, poliisi toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huijaukseen voi liittyä, että ostajana esiintyvä henkilö tarjoaa esimerkiksi kuriiripalveluja.

- Yksittäisissä tapauksissa vahingot ovat voineet olla jopa tuhannen euron luokkaa, mutta yleisimmin kyseessä on ollut muutaman kympin tai satasen huijaus.

- Kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana, mitä tietoja toiselle osapuolelle luovuttaa. Jos yhteydenpidon aikana tulee epävarma olo, kannattaa kaupankäynti keskeyttää. Omia korttitietoja ja verkkopankkitunnuksia ei tule missään nimessä luovuttaa toiselle osapuolelle, poliisi korostaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi