play

Täydessä lastissa ollut säiliörekka kaatui Joensuuntiellä Lieksassa, öljyä pääsi asvaltin alle – maanpoistotöiden ja pinnan uusimisen vuoksi tie on poikki vielä vähintään keskiviikon ajan

Kantatie 73 on ollut Lieksassa poikki maanantaista lähtien, jolloin säiliörekka kaatui tielle tukkien molemmat kaistat. Kuva maanantailta.

Kantatie 73 on ollut Lieksassa poikki maanantaista lähtien, jolloin säiliörekka kaatui tielle tukkien molemmat kaistat. Kuva maanantailta. Kuva: Varpu Strengell

Arttu Koistinen, Helen Hyttinen

Säiliörekka kaatui kyljelleen Lieksassa Joensuuntiellä Lamminkylän kohdalla maanantaina kello 16.30:n jälkeen.

Tie on ollut poikki siitä lähtien ja käytössä on kiertotie.

Täydessä polttoainelastissa ollut rekka oli matkalla Lieksan suuntaan. Ajoneuvo suistui kulkusuunnassaan tien oikeaan reunaan ja kaatui kyljelleen.

Suurin osa rekan säiliöistä oli tyhjennetty jo tiistaiaamuun mennessä, pelastuslaitos kertoi Karjalaiselle.

Rekka oli saatu nostettua ja siirrettyä pois paikalta tiistain aikana, mutta tieosuus pysyy suljettuna liikenteeltä vielä vähintään keskiviikon ajan.

– Siellä kaivetaan maata pois, koska polttoainetta pääsi vuotamaan asvaltin alle. En osaa sanoa, kuinka pitkään tie on lopulta poikki, mutta huomisen vielä ainakin, paloesimies Jouko Miettinen kertoi Karjalaiselle tiistai-iltana puhelimitse.

Tien alle valuneen öljyn takia asvalttipintaa joudutaan uusimaan jonkin verran.

Ajoneuvoyhdistelmässä oli lastina kymmeniätuhansia litroja bensiiniä ja dieseliä.

Ajoradalle valui dieseliä rekan omasta polttoainesäiliöstä noin sata litraa. Polttoöljyä päätyi maahan kymmeniä litroja.

– Pelastuslaitos vaahdotti ajoneuvon ympäristön syttymisen estämiseksi. Maahan valuneen polttoaineen leviäminen maastoon estettiin imeyttämällä aine turpeeseen. Lisäksi pelastuslaitos järjesti kiertotien Märäjälahdentien kautta kaikelle liikenteelle, ja ensihoito tarkasti kuljettajan, tiedotteessa kerrotaan.

Säiliörekan kuljettaja loukkaantui lievästi onnettomuudessa.

Tarkka paikka sijaitsee Tiensuun ja Pankakosken tiehaaran välillä. Kiertotie kulkee Tiensuuntien ja Märäjälahdentien kautta.

Päivitetty 27.7. klo 8.15: Lisätty kuva.

Päivitetty 26.7. klo 20.42: lisätty tiedot rekan nostamisesta ja puhdistustöiden jatkumisesta vielä vähintään keskiviikon ajan.

Päivitetty 26.7. klo 14.50: Tilanne jatkuu edelleen.

Päivitetty 26.7.2022 klo 6.02: uutista päivitetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen antamilla tuoreilla tiedoilla.

Päivitetty 25.7.2022 klo 20.47: uutista päivitetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen antamilla tuoreilla tiedoilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi