play

Rantakylän henkirikoksen oikeudenkäynti alkaa maanantaina Joensuussa – menehtyneen 4-vuotiaan äitiä ja isäpuolta syytetään murhasta

4-vuotias lapsi löytyi kuolleena kuvan kerrostalosta Rantakylässä.

4-vuotias lapsi löytyi kuolleena kuvan kerrostalosta Rantakylässä. Kuva: Lari Lievonen

Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa ryhdytään maanantaina käsittelemään epäiltyä henkirikosta, joka tapahtui Joensuussa viime kesäkuussa.

Käräjäoikeudessa tapauksen käsittelyyn on varattu kolme päivää ensi viikon maanantaista keskiviikkoon sekä vielä varapäivä perjantaille.

Menehtynyt on 4-vuotias lapsi. Lapsen 22-vuotiasta äitiä ja 26-vuotiasta isäpuolta syytetään murhasta.

Aluesyyttäjä Osmo Manninen vaatii isäpuolelle rangaistusta ensisijaisesti murhasta ja äidille taposta. Manninen selvensi STT:lle, että asianomistajana jutussa olevalla lapsen biologisella isällä on toissijainen syyteoikeus. Sen perusteella isä vaatii myös äidille rangaistusta murhasta.

Epäilty henkirikos tapahtui Rantakylässä yksityisasunnossa. Viranomaiset löysivät lapsen elottomana asunnosta 8. kesäkuuta.

Poliisin esitutkinnan mukaan lapsi kuoli ulkoisen väkivallan seurauksena. Uhrista löytyi sekä palovammoja että erilaisia mustelmia.

Miestä ja naista syytetään samassa yhteydessä myös huumeisiin liittyvistä rikoksista. Poliisin aiemman tiedon mukaan he ovat välittäneet huumeita eteenpäin.

Karjalainen seuraa oikeudenkäyntiä maanantaina paikan päällä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Muokattu 9.2.2024 kello 13.00: Lisätty Osmo Mannisen antama tieto syytteistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi