play

Sanomalehti Karjalainen tavoittaa viikoittain Pohjois-Karjalan asukasluvun verran ihmisiä – tilaajat siirtyvät koko ajan enemmän digiin

Kuva: Juha Inkinen

Jani Leinonen

Sanomalehti Karjalaisen painettua lehteä tai näköislehteä lukee päivittäin keskimäärin 77 000 ihmistä. Lukema selviää keskiviikkona julkistetuista Kansallisen mediatutkimuksen (KMT) luvuista.

Karjalaisen näköislehti on sisällöltään täsmälleen samanlainen kuin painettu lehti, minkä lisäksi siinä on lisää luettavaa sisältävä Extra-osio.

Painettua Karjalaista lukee vähintään kerran viikossa 106 000 henkilöä ja päivittäin keskimäärin 69 000 henkilöä. Esimerkiksi Joensuussa painettua Karjalaista lukee päivittäin yli puolet asukkaista.

Karjalaisen kokonaistavoittavuus on 160 000 ihmistä. Lukemassa on mukana painetun lehden keskimääräinen lukijamäärä lisättynä niillä, jotka lukevat Karjalaista verkossa vähintään kerran viikossa.

Kokonaistavoittavuus on jotakuinkin sama määrä ihmisiä kuin Pohjois-Karjalan asukasluku. Karjalainen on koko Suomen 12. tavoittavin tilattava sanomalehti.

– Painettujen lehtien tilaaja- ja lukijamäärät laskevat toki, mutta ne ovat edelleen korkealla tasolla. Meneillään on voimakas digisiirtymä, jossa Karjalaisenkin digitilaukset lisääntyvät nyt kolmatta peräkkäistä vuotta noin sadalla tilauksella kuukaudessa, toteaa Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa.

Sanomalehdet tavoittavat viikoittain kaikkiaan 92 prosenttia suomalaisista. 60 prosenttia suomalaisista kertoo talouteensa tilattavan maksullista kotimaista sanomalehteä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi