play

Siun sote: Hoitajajärjestöjen lakko on laajenemassa Pohjois-Karjalaan ensi viikon keskiviikkona – lakko kohdistuu erikoissairaanhoitoon

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Juha Inkinen

Arttu Koistinen

Tehyn ja Superin lakko on laajenemassa pääsiäisen jälkeen myös Pohjois-Karjalaan, ellei valtakunnallisissa työsopimusneuvotteluissa päästä ratkaisuun ennen sitä, Siun sote tiedotti tiistaina.

Hoitajajärjestöt esittivät lakon siirtämistä pääsiäisen pyhien yli. Kuntatyönantajat hyväksyivät esityksen.

– Ellei sopua synny, alkaa Siun soteakin koskeva lakko keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 6 ja päättyy keskiviikkona 4. toukokuuta kello 6, tiedotteessa kerrotaan.

Lakko tulisi koskemaan erikoissairaanhoitoa. Siun soten mukaan esimerkiksi terveysasemien ja sosiaalitoimistojen toiminta sekä ikäihmisten hoivapalvelut ovat jäämässä lakon ulkopuolelle.

Työsopimusneuvotteluja käydään valtakunnan tasolla. Sen sijaan paikallisesti neuvotellaan lakon aikana tehtävästä suojelutyöstä, jolla turvataan asiakas- ja potilasturvallisuus pohjoiskarjalaisten hengen ja terveyden kannalta välttämättömissä palveluissa.

– Paikalliset neuvottelut suojelutyöstä ovat edenneet hyvässä hengessä. Suojelutyön henkilömääristä ja vuorovahvuuksista ei kuitenkaan ole vielä saatu sovittua. Kun tiedämme tarkat vuorovahvuudet välttämättömissä palveluissa, pystymme etenemään käytännön järjestelyissä, Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen kertoo.

Siun sote kertoo pyrkivänsä tiedottamaan mahdollisimman pian lakon vaikutuksista terveydenhuollon palveluihin.

– On mahdollista, että vastaanottoaikoja kiireettömään erikoissairaanhoitoon joudutaan perumaan nopeallakin aikavälillä. Välillisiä vaikutuksia voi olla myös perusterveydenhuollon ja kuntoutuksen kiireettömiin palveluihin. Siun soten on turvattava kiireellinen hoito sekä asiakas- ja potilasturvallisuus kaikissa olosuhteissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi