play

Siun sote järjestää jälleen walk in -rokotustilaisuuden torstaina, jaossa myös toisia annoksia - "Rokote vähentää merkittävästi koronaviruksen vakavia tautimuotoja"

Rokotteet jaetaan vuoronumeron mukaan.

Rokotteet jaetaan vuoronumeron mukaan. Kuva: Juha Inkinen

Heini Pitkänen

Koronarokote on mahdollista ottaa Joensuussa jälleen ilman ajanvarausta torstaina 26. päivä elokuuta. Walk in -rokotustilaisuus järjestetään osoitteessa Malmikatu 9 kello 13-17.

Käytössä on Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokote, jota on jaossa 300 annosta. Tilaisuudessa annetaan sekä ensimmäisiä koronarokotteita että tehosteannoksia.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Torstaina järjestettävässä tilaisuudessa tehosterokotteen voivat näin ollen ottaa 1.7.2021 tai sitä ennen ensimmäisen rokotuksensa saaneet henkilöt.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Rokotteet jaetaan vuoronumeron mukaan, ja omaa vuoroa voi joutua odottamaan ulkotiloissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalaisista yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen, eli koronarokotteen toisen annoksen, on tähän mennessä saanut noin puolet pohjoiskarjalaisista.

Vanhemmissa ikäluokissa rokotuskattavuudet ovat tasaisen hyvät eri puolilla maakuntaa. Nuoremmissa ikäluokissa rokotuskattavuuksissa on tällä hetkellä melko isojakin eroja.

Erityisesti kuntakohtaisia eroja löytyy 20-30-vuotiaiden ikäluokassa. Esimerkiksi 20-24-vuotiaiden keskimääräinen rokotuskattavuus on tällä hetkellä noin 64 prosenttia. Kontiolahdella koronarokotteita on otettu keskimääräistä enemmän, ensimmäisen rokotteen on saanut 67 prosenttia ikäluokasta. Vastaavasti Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa koronarokotteen on tähän mennessä ottanut alle puolet ikäluokasta.

- Rokote on tehokkain tapa suojautua ja suojata muita koronavirustaudilta. Koronaviruksen yhteydessä on puhuttu paljon siitä, miten tauti on vaarallinen iäkkäille ja sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville, mutta pahimmillaan se on sitä myös nuoremmille. Sairaalahoidossa on ollut kaikenikäisiä ihmisiä. Rokote vähentää merkittävästi koronaviruksen vakavia tautimuotoja, ylilääkäri Jukka Heikkinen muistuttaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun sotessa on yhä varattavissa koronarokotusaikoja kuluvalle viikolle. Ensimmäisten rokotteiden ajanvaraus on selvästi hidastunut, minkä vuoksi vapaaksi jääneitä aikoja on tarjottu myös tehosterokotteen aikaistamiseen. Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin ja maanantaisin. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi