play

Siun sote jatkaa koronarokotusten antamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti

Kuva: Lehtikuva

Arttu Koistinen

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote jatkaa koronarokotusten antamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti, kuntayhtymä tiedottaa.

– THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan.

Siun soten mukaan koronarokotusten syystalven tehosterokote voidaan puolestaan antaa riippumatta aiemmin saatujen koronarokotteiden määrästä tai siitä, onko henkilö sairastanut koronavirustaudin.

Linjausten mukaisesti syystalven tehosterokotetta suositellaan yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

– Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut vähintään kolme kuukautta, Siun sote toteaa.

– THL ei tällä hetkellä suosittele syystalven tehosterokotetta terveille aikuisille, koska heillä suoja vakavaa tautia vastaan on edelleen hyvä.

Siun soten jatkaa kansalaisten rokottamista.

– Vielä ei ole myöhäistä aloittaa omaa koronarokottautumistaan kahden rokotteen sarjalla ja niihin kuuluvalla kolmannella tehosteella. Siun sote kannustaa koko maakunnan väestöä sekä erityisesti iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia huolehtimaan rokotussuojastaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi