play

Kolmansien koronarokotteiden piikitystahti kiihtyy Pohjois-Karjalassa – Joensuussa ensi viikolla taas kaksi massarokotuspäivää

Siun sote järjesti jo tällä viikolla kaksi massarokotustapahtumaa entisen Joensuun lyseon lukion liikuntasalissa.

Siun sote järjesti jo tällä viikolla kaksi massarokotustapahtumaa entisen Joensuun lyseon lukion liikuntasalissa. Kuva: Juho Lintula

Juho Lintula

Siun sote on lisännyt merkittävästi rokotuskapasiteettia, jotta riskiryhmien kolmansia koronarokotuksia saadaan nopeutettua. Kuluvan viikon aikana koronarokotteita on annettu kolminkertainen määrä aiempaan viikkoon verrattuna, kuntayhtymä tiedotti keskiviikkoiltana.

Rokotusten nopeuttaminen on Siun soten mukaan vaatinut muun muassa kiireettömän hoidon siirtämistä mahdollisuuksien mukaan myöhempään aikaan. Työntekijät ovat myös ottaneet ylimääräisiä työvuoroja rokotusten nopeuttamiseksi.

- Rokotusten nopeuttaminen näin lyhyellä ajalla on todella suuri urakka. Se on vaatinut erittäin paljon järjestelyjä sekä joustoa kaikilta osapuolilta, toimialuejohtaja Jarmo Kukkonen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen osoitteesta siunsote.eaika.fi tai osallistua erikseen järjestettäviin massarokotustilaisuuksiin.

Riskiryhmään kuuluvien ikärajaa on tarkennettu. Kolmatta koronarokotusta tarjotaan THL:n suosituksen mukaan 18-59-vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville.

Yli 70-vuotiaille tarjotaan aikaa puhelimitse. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilöä ei tavoiteta, lähetetään rokotusaika kirjeitse.

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa on rokottamatta hieman vajaat 30 000 yli 60-vuotiaista ja riskiryhmään kuuluvaa yli 18-vuotiaista, joilla tulee vuoden loppuun mennessä kuluneeksi viisi kuukautta tai enemmän toisen rokotteen saamisesta. Rokotusvälin muutos kuudesta viiteen kuukauteen lisäsi rokotettavien määrää joulukuussa noin 20 000 ihmisellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Vaikka rokotuskapasiteetti on saatu kolminkertaistettua, ottaa näin suuren joukon rokottaminen aikaa. Ruuhkaa puretaan rokottamalla myös joulun aikaan, osastonhoitaja Anna Pölönen sanoo tiedotteessa.

Joensuussa järjestetään myös ensi viikolla kaksi kolmansien koronarokotusten massarokotuspäivää. Tilaisuuksissa annetaan rokotteita sairauden perusteella yli 18-vuotiaille riskiryhmään kuuluville ja perusterveille 60-69-vuotiaille, joiden toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

Massarokotustilaisuudet järjestetään keskiviikkona 29.12. ja torstaina 30.12. kello 9-14.30.

Rokotuspiste on entisen Lyseon lukion liikuntasalissa, Joensuun keskustassa osoitteessa Koskikatu 8. Sisäänkäynti on pääovien oikealta puolelta, eikä paikkaan ole esteetöntä pääsyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotustilassa ei ole suojasermejä. Rokotukseen tulevia pyydetään huomioimaan tämä vaatetuksessa, jotta olkavarren saa helposti paljaaksi.

Rokotukset toteutetaan saapumisjärjestyksessä, joten jonottamiseen on syytä varautua. Kumpanakin päivänä on tarjolla noin 500 rokoteannosta.

Käytössä Modernan koronarokote, jota ei voida ohjeiden mukaan antaa riskiryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille.

5-11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset ovat käynnistymässä ensi viikolla. Ensimmäisessä vaiheessa rokotuspaikkana on Lehmon terveysasema, jossa rokotuksia jaetaan torstaina 30. joulukuuta.

Rokotusaika on varattava etukäteen. Ajanvaraus käynnistyy maanantaina 27.12. kello 12 osoitteessa verkkoajanvarauspth.siunsote.fi. Ajan rokotukseen voi varata kaikista Pohjois-Karjalan kunnista. Ajanvarauksessa tulee valita kunnaksi Kontiolahti, palveluluokaksi lastenneuvola ja palveluksi 5-11-vuotiaiden koronarokotukset.

Rokotusaikoja tulee varattavaksi 20. Rokotuksia tarjotaan ensisijaisesti lapsille, jotka ovat erikoissairaanhoidon piirissä ja sairastavat seuraavia harvinaisia sairauksia: elinsiirto tai kantasolusiirto, voimakas immunosuppressiivinen hoito tai immuunivajaus, harvinaissairaudet, krooniset keuhkosairaudet, sydänsairaudet, krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen maksasairaus tai hengitysvajausta aiheuttavat tai infektioherkkyyttä lisäävät neurologiset sairaudet.

Muiden 5-11-vuotiaiden koronarokotukset ovat käynnistymässä tammikuun toisella kokonaisella viikolla, ja niistä tiedotetaan lisää tammikuun alussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi