play

Siun sote kehottaa parikymppisiä koronarokotteen ottamiseen tekstiviestillä - ensi viikosta alkaen rokotusta on mahdollista toivoa omalle terveysasemalle

Anni Rodriguez

Pohjois-Karjalan koronarokotuskattavuudet ovat Siun soten mukaan hyvällä tasolla. Parikymppisten rokotekattavuuden toivotaan kuitenkin vielä kasvavan.

Tämän vuoksi Siun sote lähettää ensi maanantaina kaikille 20-24-vuotiaille pohjoiskarjalaisille tekstiviestin, jossa muistutetaan koronarokotteen tärkeydestä ja ajan varaamisesta. Jos koronarokotuksen on jo ottanut, voi tekstiviestin jättää huomiotta. Tekstiviestien toivotaan aktivoivan nuoria varaamaan aika rokotukseen viestissä olevan suoran ajanvarauslinkin kautta.

20-24-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on ottanut noin 69 prosenttia. Seuraavaksi alhaisin rokotuskattavuus on 25-29-vuotiaiden ryhmässä, jossa ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin 70 prosenttia.

Kaikista yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista täyden rokotussarjan on saanut 74 prosenttia. Ensimmäisen annoksen on ottanut noin 83 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronarokotusaikoja voi edelleen varata normaaliin tapaan. Uusia aikoja avautuu varattavaksi lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8.

Siun sote kokeilee ensi keskiviikosta alkaen verkkoajanvarauksessa palvelua, jonka kautta on mahdollista toivoa ensimmäistä koronarokotusaikaa omalle terveysasemalle. Koronarokotuksia ei tällä hetkellä järjestetä kaikilla maakunnan terveysasemilla. Taustalla on, että Siun sotelta on toivottu koronarokotusten järjestämistä nykyistä useammalla terveysasemalla. Keskiviikkona käynnistyvällä palvelulla kartoitetaan rokotustarvetta ja pyritään järjestämään rokotusaikoja sinne, missä tarvetta on.

Toiveen 1. koronarokotuksesta voi jättää verkkoajanvarauksessa osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Valitse kohta Pyydä 1. koronarokotusaikaa. Painikkeen takaa löytyy lisäohjeita toiveen jättämiseksi. Siun sote on yhteydessä toiveen jättäneisiin henkilöihin puhelimitse, kun rokotusaika on mahdollista järjestää.

Koronarokotusten alkuvaiheessa rokotuksia järjestettin yli 20 toimipisteessä. Siun soten mukaan tämä oli mahdollista, koska yli 65-vuotiaita oli tasaisesti koko maakunnassa. Nuorempiin ikäluokkiin siirryttäessä ikäluokkien alueelliset erot kasvoivat, minkä vuoksi rokotuspisteitä keskitettiin rokotehävikin ehkäisemiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi