play

Siun sote: Kolmansia koronarokotuksia laajennetaan yli 40-vuotiaisiin maanantaina

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Juha Inkinen

Arttu Koistinen

Siun sote jatkaa kolmansien koronarokotusten tarjoamista eri ikäryhmille porrastetusti, Siun sote tiedotti perjantaina.

- Maanantaista 10. tammikuuta kello 8 alkaen ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat varata 40-59-vuotiaat, kun toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

- Rokotusvuorossa ovat edelleen myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18-59-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat, joiden toisesta koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata kolmannen rokotusajan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Voimakkaasti immuunipuutteisten aika kolmanteen koronarokotukseen varataan maanantaisin kello 8-9 puhelinpalvelun kautta numerosta 013 330 2131.

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat ja kaikki 40-69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta.

- Koska kolmannen koronarokotuksen rokotusväli vaihtelee eri rokotusryhmillä, on aika tärkeää varata juuri oman rokotusryhmän ajalle, Siun sote korostaa.

- Jos ajanvaraus ei ole mahdollista verkon kautta, voi sen varata maanantaisin kello 8-9 puhelinpalvelun kautta. Palvelussa on mahdollista jonottaa tai jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoitot soitetaan viikon sisällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yli 70-vuotiaille on käytössä takaisinsoittopalvelu, josta voi tarvittaessa tiedustella kolmanteen koronarokotukseen liittyviä asioita.

- Siun sote on soittanut yli 70-vuotiaille ja tarjonnut aikaa kolmanteen koronarokotukseen. Henkilöille, joita ei ole puhelimitse tavoitettu, rokotusaika on lähetetty kirjeellä. Jos puhelu tai kirje ei ole tavoittanut, voi rokotusajan sopia takaisinsoittopalvelun kautta numerossa 013 330 2705. Palvelunumero on jatkuvasti käytössä, ja soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa.

Palvelu on tarkoitettu vain yli 70-vuotiaille.

Siun sote on käynnistänyt myös 5-11-vuotiaiden lasten ensimmäisten koronarokotusten ajanvarauksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Rokotukset järjestetään kuntakohtaisten suunnitelmien mukaan pääosin 11. tammikuuta alkaen. Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta.

Joensuun kantakaupungin alueella lasten koronarokotukset järjestetään keskitetysti entisen keskustan neuvolan tiloissa Malmikadulla.

Enon, Pyhäselän, Vaarojen ja maakunnan muiden kuntien rokotuspaikat näkyvät verkkoaikaa varattaessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi