play

Siun sote: Kolmansien koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan kaikkiin 60-69-vuotiaisiin

Arkistokuva

Arkistokuva

Arttu Koistinen

Siun sote avaa kolmansien koronarokotusten ajanvarauksen myös perusterveille 60-69-vuotiaille, Siun sote tiedotti perjantaina.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt 60 vuotta. Tähän mennessä ajan kolmanteen rokotukseen ovat voineet varata sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12-69-vuotiaat henkilöt.

Ajanvarausryhmää laajennetaan verkkoajanvarauksessa lauantaista 20. marraskuuta kello 12 alkaen.

- Rokotusaika on mahdollista varata myös puhelinpalvelun kautta maanantaisin kello 8-11 numerossa 013 330 2131. Kolmannen koronarokotuksen voi ottaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta, tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille Siun sote tarjoaa koronarokotusaikaa kirjeitse.

Kirjeitä on lähetetty porrastetusti lokakuun loppupuolelta alkaen.

- Henkilöille, jotka ovat ottaneet käyttöön Suomi.fi-viestit-palvelun, kirje lähetetään sähköisesti. Muille kirjeet lähetetään postitse.

Siun sote järjestää kolmannet koronarokotukset alueen laitoksissa ja hoivakodeissa sekä kotihoidossa sitä mukaa, kun kolmannet koronarokotukset tulevat ajankohtaisiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Siun sote on ollut yhteydessä myös voimakkaasti immuunipuutteisiin rokotusajan sopimiseksi. Jos tiedät kuuluvasi ryhmään, mutta et ole saanut yhteydenottoa, voit sopia rokotuksesta puhelinpalvelun kautta maanantaisin kello 8-11.

Yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista kaksi koronarokotetta on ottanut hieman yli 81 prosenttia.

- Määrällisesti tämä tarkoittaa noin 123 000 pohjoiskarjalaista. Eri ikäryhmien välillä rokotuskattavuuksissa on yhä eroja. Yli 60-vuotiaissa rokotuskattavuus on yli 90 prosenttia, mutta esimerkiksi 12-19-vuotiaissa kaksi rokoteannosta on saanut vasta 65 prosenttia ja 20-29-vuotiaissa 66 prosenttia, Siun sote kertoo.

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattaviksi lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi