play

Siun sote: Koronarokotteiden rokotusväliä lyhennetään kahdeksaan viikkoon - Kiteellä on walk in -rokotus maanantaina

Arttu Koistinen

Siun sote on päättänyt antaa koronarokotteen tehosteannoksen jatkossa kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta, Siun sote tiedotti perjantaina.

- Tähän saakka rokotusväli on ollut 12 viikkoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus koronarokotteiden rokotusvälistä on 8-12 viikkoa. THL on suositellut rokotevälin lyhentämistä kahdeksaan viikkoon, jos rokotteiden saatavuus sen mahdollistaa.

Siun soten koronarokotusten ensimmäisten rokotteiden ajanvaraus on hidastunut hiljalleen, minkä vuoksi yhä enemmän vapaana olevia rokotusaikoja on tarjottu tehosterokotuksen aikaistamista pyytäneille henkilöille, tiedotteessa kerrotaan.

- Tämän vuoksi on perusteltua lyhentää rokoteväliä jatkossa annettavissa koronarokotuksissa. Maanantaista 30. elokuuta alkaen koronarokotuksen yhteydessä annetaan tehosterokoteaika kahdeksan viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta. Muutos ei koske ennen 30. elokuuta annettuja rokotuksia, vaan 12 viikon päähän annettu rokotusaika pysyy edelleen voimassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tehosterokoteajan aikaistaminen on mahdollista kuitenkin myös ennen viikkoa 35 ensimmäisen koronarokotteen saaneille.

- Tehosterokotteen aikaistamisesta voi tehdä pyynnön Siun soten verkkoajanvarauksen kautta. Aikaistettuja rokotusaikoja voidaan tarjota vain sen verran kuin rokotteita jää yli. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotteesta.

Jos tehosterokotteen aika on välttämätöntä saada vaihdettua esimerkiksi terveydellisten syiden, työkomennuksen tai opiskelijavaihdon vuoksi, tulee aika vaihtaa puhelinpalvelun kautta maanantaisin numerossa 013 330 2131.

Siun sote järjestää koronarokotuksia ilman ajanvarausta Kiteen terveysasemalla osoitteessa Arppentie 6 maanantaina 30. elokuuta kello 12-15.30.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotustilaisuudessa on tarjolla 70 Biontech-Pfizerin koronarokotetta. Tilaisuudessa annetaan sekä ensimmäisiä että toisia rokoteannoksia.

- Kiteen rokotustilaisuudessa tehosterokotteita pistetään 5. heinäkuuta tai sitä ennen ensimmäisen koronarokotteen saaneille henkilöille, tiedotteessa kerrotaan.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla.

Uusia koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi jälleen lauantaina 28. elokuuta kello 12 ja maanantaina 30. elokuuta kello 8.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusia aikoja tulee varattavaksi noin 1 400. Ajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi