play

Siun sote: Koronarokotuksen tehosterokotusajan voi aikaistaa itse verkkoajanvarauksessa

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Arttu Koistinen

Koronarokotuksen toisen rokoteajan aikaistaminen onnistuu omatoimisesti verkkoajanvarauksen kautta, Siun sote tiedottaa perjantaina.

Aiemmin tehosterokotteen aikaistaminen oli mahdollista jonotuspalvelun kautta. Nyt jonotuspalvelu on poistettu käytöstä, ja ajan voi varata suoraan verkkoajanvarauksesta, tiedotteessa todetaan.

- Tehosterokotteen aikaistaminen on mahdollista henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä tehosterokoteajan kahdentoista viikon päähän. Lisäksi verkkoajanvarauksen kautta tehosterokoteajan voivat varata toisella paikkakunnalla ensimmäisen rokotteen saaneet sekä henkilöt, joiden ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut yli kaksitoista viikkoa eikä tehosterokoteaikaa ole varattuna.

- Tehosterokotteen aikaistamiseksi verkkoajanvarauksen etusivulla valitaan 2. rokotus. Varatessa ensimmäistä rokotusaikaa valitaan 1. rokotus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tehosterokotteen aikaistamiseen tarkoitettuja rokotusaikoja tulee varattavaksi samalla rytmillä kuin ensimmäisiä rokotusaikoja, Siun sote ilmoittaa.

Lauantaisin kello 12 avautuvat alkuviikon rokotusajat, ja maanantaisin kello 8 avautuvat loppuviikon ajat.

- Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen rokotuksen ajankohta kysytään verkkoajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus on mahdollinen vain, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Jos henkilö on aiemmin ilmoittanut itsensä rokotuksen aikaistamiseksi tarkoitettuun jonoon ja varaa ajan toiseen rokotteeseen verkkoajanvarauksen kautta, poistetaan hänet automaattisesti jonotuspalvelun listalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Erillistä perumista ei näin ollen tarvitse tehdä. Alkuperäinen tehosterokotusaika pysyy voimassa siihen saakka, kunnes aikaistettu tehosterokote otetaan. Siun sote peruu alkuperäisen rokotusajan tehosterokotuksen yhteydessä.

Siun sote lyhensi koronarokotusten väliä kahdeksaan viikkoon 30. elokuuta alkaen.

- Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä tehosterokotusaika annetaan näin ollen suoraan kahdeksan viikon päähän, eikä rokotusaikaa voi aikaistaa. Mikäli ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annettu aika ei sovi, tulee rokotusaika vaihtaa takaisinsoittopalvelun kautta maanantaisin kello 9-11 numerossa 013 330 2131. Kiireellisissä tapauksissa, jossa annettu rokotusaika on jo samalla viikolla, soittoaika on maanantaisin kello 8-9.

Uusia ensimmäisiä koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen lauantaina 4. syyskuuta kello 12 ja maanantaina 6. syyskuuta kello 8. Rokotusajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin kello 8-9 puhelinpalvelusta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi