play

Siun sote: Koronarokotteiden rokotusväli lyhenee kuuteen viikkoon

Kuvituskuva

Kuvituskuva Kuva: Anu Kiljunen

Arttu Koistinen

Siun sote lyhentää koronarokotteiden rokotusvälin kuuteen viikkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti, Siun sote tiedottaa.

Maanantaista 13. syyskuuta alkaen ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä toisen rokoteannoksen aika annetaan kuuden viikon päähän.

- Aika annetaan samalle rokotuspisteelle kuin ensimmäinen rokote. Muutos ei koske ennen 13. syyskuuta annettuja rokotuksia, vaan aiemmin kahdeksan ja kahdentoista viikon päähän annetut rokotusajat pysyvät edelleen voimassa, tiedotteessa kerrotaan.

Tehosterokoteajan aikaistaminen on mahdollista kuitenkin myös kahdeksan tai kahdentoista viikon päähän toisen rokoteajan saaneille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tehosterokotteen voi aikaistaa Siun soten koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Ensimmäisen rokotuksen ajankohta kysytään verkkoajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus on mahdollinen vain, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa, Siun sote toteaa.

- Alkuperäinen tehosterokotusaika pysyy voimassa siihen saakka, kunnes aikaistettu tehosterokote otetaan. Siun sote peruu alkuperäisen rokotusajan aikaistetun tehosterokotuksen yhteydessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen lauantaina 11. syyskuuta kello 12 ja maanantaina 13. syyskuuta kello 8. Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta.

- Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta http://www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin kello 8-9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Siun soten järjestää ensi viikolla myös useita rokotustilaisuuksia, joissa koronarokotukset voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta, tiedotteessa ilmoitetaan.

- Walk in -rokotuksilla pyritään tavoittamaan ennen kaikkea 20-30-vuotiaita, joiden rokotuskattavuudet ovat tällä hetkellä keskimääräistä rokotuskattavuutta alhaisempia.

Lisätietoa löytyy Siun soten sivuilta täältä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi