play

Siun sote: Neljänsiä koronarokotuksia laajennetaan yli 75-vuotiaisiin, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Juha Inkinen

Arttu Koistinen

Siun sote laajentaa neljänsiä koronarokotuksia portaittain, kuntayhtymä tiedottaa.

Rokotusten käynnistämistä valmistellaan ensimmäisenä tänä vuonna 75 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että neljättä koronarokotetta tarjotaan iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Aiemmin neljättä rokoteannosta on tarjottu yli 80-vuotiaille, ikäihmisten hoivakodeissa asuville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille henkilöille, tiedotteessa kerrotaan.

Neljännen koronarokotteen voi ottaa, kun kolmannesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Vuonna 1947 tai sitä aiemmin syntyneille säännöllisen kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville neljättä koronarokotetta tarjotaan palvelun yhteydessä. Rokotusaikaa ei tarvitse itse varata. Rokotukset aloitetaan ensi viikon aikana.

Siun sote valmistelee parhaillaan myös neljänsien koronarokotusten käynnistämistä tänä vuonna 75 vuotta täyttäville henkilöille, jotka eivät ole säännöllisten palvelujen piirissä, mutta joiden terveys ja toimintakyky on heikentynyt.

Rokotusten käynnistymisestä ja ajanvarauskäytännöistä tiedotetaan ensi viikon aikana, Siun sote ilmoittaa.

– Esimerkiksi, jos henkilöllä on useita sairauksia tai hän tarvitsee tukea kotona pärjäämisessä, neljäs koronarokote on hyvä ottaa. Tai jos henkilön terveydentila on jo ennestään niin heikko, että lieväoireinen koronavirustauti voi heikentää vointia niin, että potilas tarvitsi sairaalahoitoa, kannattaa neljäs rokoteannos ottaa, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns toteaa.

Siun sote on tarjonnut koronarokotetta puhelimitse kotona asuville yli 80-vuotiaille henkilöille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi