play

Siun sote: Noin 40 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut koronarokotteen kolmannen annoksen

Kuva: Marko Puumalainen

Arttu Koistinen

Siun sotessa on annettu kolmansia koronarokotteita noin 62 500 annosta tähän mennessä, kuntayhtymä tiedotti perjantaina.

Kolmannen annoksen on saanut lähes 40 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

- Viikolla 2 rokotusajat ovat menneet ripeästi, minkä vuoksi viikolla 3 rokotuksia jatketaan nykyisissä rokotusryhmissä. Uusi ikäryhmä voidaan avata nopeastikin, jos rokotteiden menekki hiipuu, Siun sote ilmoittaa.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat verkkoajanvarauksen kautta varata sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat sekä yli 40-vuotiaat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Riskiryhmään kuuluvat ja yli 60-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 40-59-vuotiaat voivat varata ajan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8. Lauantaisin varattavaksi tulevat alkuviikon ajat ja maanantaisin loppuviikon ajat, tiedotteessa kerrotaan.

Aikoja on tarjolla sekä Biontech-Pfizerin että Modernan koronarokotteelle. Käytössä oleva rokote näkyy ajanvarauksen yhteydessä.

- Aikoja avataan rokottajaresurssien ja rokotusvuorossa olevien määrän mukaan. Kolmansien rokotteiden lisäksi Siun sotessa jatkuvat myös ensimmäiset ja toiset rokotukset. Tästä johtuen rokotusaikoja ei välttämättä pystytä avaamaan varattavaksi jokaiselle terveysasemalle sekä alku- että loppuviikoksi. Pienemmillä terveysasemilla rokotuspäiviä voi olla harvemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi