play

Siun sote peruu kiireettömät leikkaukset kolmelta päivältä koronatilanteen vuoksi - Pohjois-Karjalan keskussairalassa kahdeksan koronapotilasta, joista kaksi teholla

Pohjois-Karjalan keskussairaalaan on perustettu erillinen osasto koronapotilaiden hoitoa varten.

Pohjois-Karjalan keskussairaalaan on perustettu erillinen osasto koronapotilaiden hoitoa varten. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Jani Leinonen, Anna Suoniemi

Siun sote peruu ei-kiireelliset leikkaukset ajalla 10.-12. tammikuuta eli ensi viikolla maanantaista keskiviikkoon. Siun sote tiedotti asiasta perjantaina.

Leikkaukset joudutaan perumaan heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Koronapotilaiden määrä sairaalassa on kasvanut, ja sairaustapaukset ovat lisänneet myös henkilökunnan poissaoloja. Siun soten henkilökunnassa on ollut koronatapauksia, mutta sairauspoissaoloja on aiheutunut muistakin taudeista.

Ylilääkäri Johanna Turtiainen kertoo Karjalaiselle, että Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä koronan vuoksi kahdeksan potilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

- Koronapotilaiden määrän kasvu on ensisijainen syy kiireettömien leikkausten perumiseen, mutta myös henkilöstövajetta on, koska poissaoloja on tavallista enemmän, Turtiainen toteaa.

Keskussairaalassa koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun kohorttiosaston paikkamäärää on kasvatettu perjantaina. Aiemmin osastolle mahtui enimmillään seitsemän potilasta, nyt siellä pystytään hoitamaan enimmillään yhdeksää koronapotilasta.

Peruttavia leikkauksia on kymmeniä.

Johanna Turtiaisen mukaan maanantailta kiireettömiä leikkauksia on peruttu 21. Päätökset tiistailta ja keskiviikolta peruttavista leikkauksista Siun sote tekee maanantaina, kun nähdään, miten koronatilanne kehittyy viikonlopun aikana.

Ei-kiireellisten leikkausten perumisella turvataan kiireellistä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoito.

- Enempää leikkauksia ei peruta kuin on tarpeen, mutta niin paljon perutaan, että pystytään hoitamaan hyvin kaikki kiireellistä hoitoa vaativat, Turtiainen sanoo.

Siun sote on yhteydessä kaikkiin potilaisiin, joita leikkausten peruminen koskee.

Juttua päivitetty 7.1.2022: Täydennetty juttua Johanna Turtiaisen kommenteilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi