play

Siun sote: Pohjois-Karjala siirtyy koronan leviämisalueiden joukkoon - tiukemmat ravintolarajoitukset astunevat voimaan uuteenvuoteen mennessä

Ravintolat joutuvat todennäköisesti lopettamaan anniskelun uutenavuotena kello 17 myös Pohjois-Karjalassa.

Ravintolat joutuvat todennäköisesti lopettamaan anniskelun uutenavuotena kello 17 myös Pohjois-Karjalassa. Kuva: Aimo Salonen

Arttu Koistinen

Pohjois-Karjalan koronatilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyy leviämisalueiden joukkoon, Siun sote tiedotti tiistaina.

Leviämisalueita koskevat, aiempaa tiukemmat ravintolarajoitukset astunevat Siun soten arvion mukaan Pohjois-Karjalassa voimaan uuteenvuoteen mennessä. Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Tästä päivästä lähtien anniskelu pitää lopettaa leviämisalueiden ravintoloissa kello 17, ja kaikki ravintolat on suljettava viimeistään kello 20. Rajoitusta ei voi kiertää koronapassilla. Pohjois-Karjalassa ravintolarajoituksia ei ole vielä tällä hetkellä voimassa.

Aluehallintovirasto tulee lisäksi pyytämään jo tällä viikolla Siun sotelta lausuntoa korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilaisuuksien kieltämisen sekä korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilojen sulkemisen tarpeellisuudesta tartuntatautilain mukaisesti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tänään, että mahdollisia päätöksiä rajoituksista on luvassa aikaisintaan torstaina, ja päätökset tulisivat voimaan aikaisintaan perjantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Leviämisalueita koskevat rajoitukset tulevat astumaan voimaan myös Pohjois-Karjalassa, se on selvä. Lisäksi itse kunkin olisi nyt viisasta välttää turhien riskien ottamista ja kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja, tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana Jarmo Kukkonen kertoo.

Siun soten puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet koronavirukseen ja rokotuksiin liittyvistä tiedusteluista.

Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen takia kaikille positiivisen testituloksen saaneille ei voida enää soittaa saman päivän aikana.

- Jos koronavirustaudin oireet eivät vaadi kiireellistä hoitoa, ei päivystykseen tai terveysasemalle tarvitse soittaa positiivisen testituloksen saatuaan. Kaikille tartunnan saaneille lähetetään jatkossa ensin tekstiviesti, jossa on linkki verkkosivuilta löytyviin ohjeisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pysy kotona, tutustu ohjeisiin ja odota rauhassa Siun soten yhteydenottoa, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns ohjeistaa.

- Tämä on perusneuvo tartunnan saaneille. Päivystykseen tai terveysasemalle tulee tietysti soittaa, jos oireet käyvät vaikeiksi ja tarvitsee apua niiden hoitamiseen.

Pohjois-Karjalassa todettiin viime viikolla 229 koronatartuntaa. Uusia tartuntoja kirjattiin päivittäin keskimäärin 20-25.

Koronatartunnoista 30 prosenttia todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja yksi prosentti yhden rokoteannoksen saaneilla. 67 prosenttia tartunnoista todettiin kaksi tai kolme rokotusannosta saaneilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tartuntoja todettiin viime viikolla lähes kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi