play

Siun sote: Rääkkylän terveyskeskussairaala suljetaan kahdeksi kuukaudeksi heinäkuun alkupuolella – taustalla vaikea henkilöstötilanne

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Arttu Koistinen

Siun sote tekee järjestelyjä Juuassa ja Rääkkylässä kesän ajalle henkilöstön riittävyyden varmistamiseksi ikäihmisten palveluissa.

Järjestelyt koskevat Juuan hoitosolun ja Rääkkylän terveyskeskussairaalan palveluja, kuntayhtymän tiedotteesta ilmenee.

– Juuassa hoitosolun eli perustason terveyskeskussairaalahoidon palvelut turvataan kesälomakaudella siirtämällä 2–3 hoitosolupaikkaa hoivakoti Kielon tiloihin ja järjestämällä vuorohoidot hoivakoti Kotikalliossa 2.5.–2.10. Vastaavanlaiseen ratkaisuun on päädytty aiemmin myös Heinävedellä, jossa kaksi hoitosolupaikkaa toimii kesän ajan asumisyksikön tiloissa.

Rääkkylässä terveyskeskussairaala suljetaan tilapäisesti kahdeksi kuukaudeksi 4.7–4.9. Terveyskeskussairaalassa on ollut käytössä kuluvan vuoden aikana enintään kahdeksan potilaspaikkaa.

– Ennen terveyskeskussairaalan kesäsulkua jokaisen yksikössä olevan potilaan kanssa käydään yksilöllinen arviointi mahdollisesta jatkohoidon tarpeesta. Arvioinnissa selvitetään muun muassa potilaan mahdollisuutta pärjätä jatkossa kotona kotihoidon palveluiden avulla tai tarvittaessa hänelle etsitään paikka asumisyksiköstä, ikäihmisten palvelujen eteläisen alueen palvelujohtaja Kati Poutanen kertoo.

Tiedotteen mukaan sulun aikana terveyskeskussairaalahoitoa tarvitsevat potilaat pyritään hoitamaan Kiteen tai Tohmajärven terveyskeskussairaalassa.

Siun sotella on terveyskeskussairaalat myös Ilomantsissa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Outokummussa.

– Muutokset palveluissa ovat todella ikäviä ja harmillisia. Olemme perusteellisesti selvittäneet eri vaihtoehtoja, että toimintaa ei olisi tarvinnut supistaa hoitosolujen osalta tai sulkea määräajaksi terveyskeskussairaalaa. Meidän on kuitenkin varmistettava asiakas- ja potilasturvallisuus kaikissa tilanteissa, ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Eija Rieppo sanoo.

Siun sote kertoo tehneensä aktiivisesti töitä hoitohenkilöstön saatavuuden parantamiseksi.

– Vaikka henkilöstötilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea, niin toivon ja uskon, että monikanavainen rekrytointimme tuottaa tulosta ja saamme uusia ammattilaisia työyhteisöihimme. Riittävä pysyvän henkilöstön määrä ei ole vain asiakkaidemme ja potilaidemme etu, vaan se vahvistaa erittäin merkityksellistä työntekijöiden työhyvinvointia ja viihtymistä työssä, Rieppo kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi