play

Siun sote: Riskiryhmään kuuluvien ajanvaraus kolmanteen koronarokotukseen käynnistyy maanantaina

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Marko Puumalainen

Arttu Koistinen

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 12-69-vuotiaiden ajanvaraus kolmanteen koronarokotukseen käynnistyy maanantaina 8. marraskuuta kello 8, Siun sote tiedottaa.

Kolmannen koronarokotteen voi ottaa, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

- Verkkoajanvarauksessa varmistetaan henkilön rokotusaika sekä sairaus, jonka perusteella henkilö kuuluu rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään. Järjestelmä ei mahdollista ajanvaraamista alle kuuden kuukauden päähän toisesta koronarokotteesta, tiedotteessa kerrotaan.

Jos rokotusajan varaaminen verkkoajanvarauksen kautta ei ole mahdollista, voi ajan varata puhelimitse maanantaisin klo 8-11 numerosta 013 330 2131.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Puhelinpalveluun voi jäädä jonottamaan tai jättää takaisinsoittopyynnön. Soittopyyntöihin vastataan kuluvan viikon aikana.

Kolmannet koronarokoteannokset annetaan pääsääntöisesti saman valmistajan rokotteella kuin aiemmat rokoteannokset.

Siun sote käynnistelee parhaillaan myös tänä vuonna 70 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien kolmansia koronarokotuksia.

- Kaikille ikäryhmään kuuluville lähetetään kirjeet, joissa tarjotaan aikaa kolmanteen koronarokotukseen. Henkilöille, jotka ovat ottaneet käyttöön Suomi.fi-viestit-palvelun, kirje lähetetään sähköisesti. Muille kirjeet lähetetään postitse. Kirjeiden saapuminen vie aikaa, joten jo ennen kirjeen saapumista varattu aika näkyy Medinet-palvelussa, Siun sote kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotusaikoja varataan ja kirjeitä postitetaan porrastetusti sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotuksen aika lähestyy.

60-69-vuotiaiden perusterveiden koronarokotukset käynnistyvät Siun sotessa vuodenvaiheen tienoilla. Ikäryhmän koronarokotusten ajanvarauksesta ja sen käynnistymisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suositteli ensimmäisenä kolmansia koronarokotuksia voimakkaasti immuunipuutteisten ja lyhyellä rokotusvälillä rokotettujen ryhmille. Nämä rokotukset ovat edenneet Pohjois-Karjalassa hyvin, Siun sote ilmoittaa.

Siun sote jatkaa ensimmäisiä ja toisia koronarokotuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusia koronarokotusaikoja avautuu varattaviksi verkkoajanvaraukseen lauantaina 6. marraskuuta kello 12 ja maanantaina 8. marraskuuta kello 8.

Verkkoajanvarauksen kautta on mahdollista jättää toive ensimmäisestä koronarokotteesta, jos aikaa omalle terveysasemalle ei ole varattavissa.

- Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi