play

Siun soten tartunnanjäljityksessä on ruuhkaa - karanteenissa oleville ei enää automaattisesti tarjota koronatestejä karanteenin lyhentämiseksi

Arkistokuva on Siilaisen drive-in-näytteenottopaikalta.

Arkistokuva on Siilaisen drive-in-näytteenottopaikalta. Kuva: Marko Puumalainen

Helen Hyttinen

Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronavirustartuntojen määrän kasvettua hiljattain.

Viime päivinä tartuntamäärät ovat vaihdelleet vajaasta kymmenestä pariinkymmeneen päivässä. Koska tartuntoja todetaan nyt paljon koululaisten keskuudessa, ovat myös altistuneiden määrät suuria.

Jäljityksen ruuhkautumisen takia Siun sotesta huomautetaan, että kaikkia karanteeniin määrättäviä ei välttämättä pystytä tavoittamaan saman päivän aikana vaan yhteydenotto voi tulla kahden tai kolmenkin päivän viiveellä.

- Jos omasta koulusta, harrastusryhmästä tai lähipiiristä tulee tieto korona-altistumisesta ja mahdollisesta karanteenista, tulee odottaa rauhassa yhteydenottoa. Oireseurantaan ohjattaville välitetään toimintaohjeet koulujen tai harrastusryhmien kautta, tiedotteessa neuvotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tartunnanjäljityksen työmäärää on päätetty helpottaa siten, että karanteenissa oleville ei tarjota enää automaattisesti koronatestejä karanteenin lyhentämiseksi.

- Koronatestauskapasiteettia Joensuussa on lisätty, mutta myös testeihin pääsyssä ja niiden vastausten saamisessa voi olla tavallista enemmän viivettä, sotesta tiedotetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi