play

Sopivan suolaista, rasvaista ja maistuvaa – ruoka on monelle olennainen osa Ilosaarirokkia: "Mielestäni se on hyvää kehitystä, että tapahtumat siirtyvät enemmän ja enemmän kasvisruokapainotteisiksi", arvioi Laura Vaara, 38

Erkki Vaara (vas.), Laura Vaara, Reko Vaara ja Heini Ervasti pysähtyivät syömään Ilosaarirockin uudelle ruokakeitaalle puiden katveeseen.

Erkki Vaara (vas.), Laura Vaara, Reko Vaara ja Heini Ervasti pysähtyivät syömään Ilosaarirockin uudelle ruokakeitaalle puiden katveeseen. Kuva: Lari Lievonen

Henri Jumppanen

Lauantaina puolen päivän jälkeen festivaalivieraita lipuu sisään tasaiseen tahtiin Ilosaarirockin aidatulle alueelle. Moni suuntaa ensimmäiseksi kohti ruokakojuja tankatakseen rokkipäivän käyntiin. Ilmassa leijuu muun muassa paistettujen muikkujen ja purilaispihvien savuisia tuoksuja, joita tuulenvire kuljettaa kuin syötiksi kulkijoiden nenään.