play

Traaginen onnettomuus Pyhäselällä vaati ihmishengen, joensuulaisäiti ei saa apua itsetuhoiselle pojalleen – lue viikon uutiskooste

Koonnut: Jani Leinonen
Koostimme seuraavat aiheet:
  • Traaginen onnettomuus Pyhäselällä vaati 26-vuotiaan miehen hengen

  • Yksityislääkärien Kela-korvauksen nosto on näkynyt kasvaneina asiakasmäärinä

  • Joensuulaisäiti tuntee vihaa, kun ei saa apua itsetuhoiselle 11-vuotiaalle

  • Käytetyt moottorikelkat ovat käyneet hyvin kaupaksi Joensuussa

  • Karjalaisen tekstiviestit julkaistaan tästä lähtien myös verkossa

Traaginen onnettomuus Pyhäselän jäällä vaati 26-vuotiaan hengen

Joensuun edustalla Pyhäselällä tapahtui poikkeuksellinen onnettomuus, kun maastoauto upposi järveen. Autoa kuljettanut 26-vuotias mies päätyi auton mukana järven pohjaan ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Toisena autossa ollut parikymppinen mies onnistui sen sijaan pelastautumaan. Onnettomuuspaikka oli Pielisjoen suulla tekosaarten kohdalla noin kilometrin päässä Jokiasemalta.

Pelastuslaitoksen sukeltajat kävivät tutkimassa uponnutta autoa tiistaina. Onnettomuus tapahtui maanantaina.

Pelastuslaitoksen sukeltajat kävivät tutkimassa uponnutta autoa tiistaina. Onnettomuus tapahtui maanantaina. Kuva: Minna Raitavuo

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kela-korvauksen nosto on näkynyt Joensuussa kasvaneina asiakasmäärinä yksityislääkäreillä

Jos vaiva on vähäinen tai sen hoito onnistuu nopeasti, yksityislääkärin vastaanotolta voi selvitä Joensuussa noin 50 euron tai jopa 40 euron kustannuksella. Näin lupaavat muutamat yksityiset lääkäriasemat verkkosivuillaan.

Kuluttajalle yksityislääkäripalvelujen käytöstä on saattanut tulla vuoden alusta lähtien aiempaa edullisempaa, koska vastaanoton Kela-korvaus nousi kahdeksasta eurosta 30 euroon. Joillain Joensuussa toimivilla yksityisillä lääkäriasemilla Kela-korvauksen nosto on näkynyt kasvaneina asiakasmäärinä.

PK Terveyden ylilääkäri Tanja Bindel sanoo, että yksityisten lääkäripalvelujen kysyntä on korkealla, koska julkiselle puolelle ei pääse lääkäriin.

PK Terveyden ylilääkäri Tanja Bindel sanoo, että yksityisten lääkäripalvelujen kysyntä on korkealla, koska julkiselle puolelle ei pääse lääkäriin. Kuva: Tanja Pekkarinen

Joensuulaisäiti tuntee vihaa, kun ei saa apua itsetuhoiselle lapselle

11-vuotias poika piteli keittiöstä nappaamaansa puukkoa kaulallaan ja uhkasi viiltää kurkkunsa auki. Poika sanoi haluavansa kuolla. Oli perjantain alkuilta ja pojalla paha raivokohtaus.

Joensuulainen Mia Mutanen on tehnyt kaikkensa saadakseen apua itsetuhoiselle 11-vuotiaalle pojalleen. Mutanen, 37, kokee, ettei ole saanut pojan vaikeuksiin riittävästi apua lääkäreiltä tai viranomaisilta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mia Mutanen järkyttyi, kun itsetuhoinen lapsi lähetettiin päivystyksestä kotiin.

Mia Mutanen järkyttyi, kun itsetuhoinen lapsi lähetettiin päivystyksestä kotiin. Kuva: Petteri Ruotsalainen

Käytetyt moottorikelkat ovat käyneet hyvin kaupaksi Joensuussa

Uusien moottorikelkkojen kauppa on ollut tämän talvikauden aikana hiljaista, mutta sen sijaan käytetyt kelkat ovat menneet Joensuussa hyvin kaupaksi.

Urheilukelkoista kysytyin hintaluokka on 5 000–10 000 euroa. Käytetyt työkelkat ovat menneet kaupaksi jopa sitä mukaa, kun niitä on myyntiin saatu.

Kone ja Tarvike M. Leppäsen myyjä Jani Hirvonen kertoo, että käytetyt kelkat ovat menneet hyvin kaupaksi.

Kone ja Tarvike M. Leppäsen myyjä Jani Hirvonen kertoo, että käytetyt kelkat ovat menneet hyvin kaupaksi. Kuva: Santeri Karjalainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karjalaisen tekstiviestit julkaistaan tästä lähtien myös verkossa

Karjalainen julkaisee tästä lähtien tekstiviestit painetun lehden lisäksi myös verkossa. Karjalainen on julkaissut tekstiviestejä yli kaksikymmentä vuotta, ja ne ovat olleet printtilehden luetuinta sisältöä siitä lähtien.

Ensimmäinen tekstiviesti julkaistiin 3.11.2003, ja se kuului seuraavasti: "Kolmen lapsen isälle kiitos korvesta täyttä asiaa olevasta petoprojektikirjoituksesta. Osuit asian ytimeen. – Korven eläjä". Kyseinen tekstiviesti oli kommentti aiemmin julkaistuun mielipidekirjoitukseen.

Karjalainen oli aikoinaan yksi ensimmäisistä sanomalehdistä, joka alkoi julkaista tekstiviestejä.

Karjalainen oli aikoinaan yksi ensimmäisistä sanomalehdistä, joka alkoi julkaista tekstiviestejä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi