play

Työnantajaliitot: Palkanmaksun voi katkaista heti, jos poliittiset lakot estävät työnteon – Stora Enso ajaa alas tuotantoaan

Stora Enson Oulun tehtaan kartonkilinjaston valvomo 23. helmikuuta 2022.

Stora Enson Oulun tehtaan kartonkilinjaston valvomo 23. helmikuuta 2022. Kuva: Lehtikuva

STT

Vientialojen keskeiset työnantajaliitot Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus katsovat, että työnantaja voi katkaista palkanmaksun heti, jos työnteko estyy poliittisten lakkojen seurauksena.

–  Tulkintamme on, että mikäli poliittisen lakon vuoksi ihmisiä jää vaille työtä, niin työnantaja voi lopettaa palkanmaksun välittömästi siitä, kun työnteon tosiasiallinen estyminen alkaa, eli päivästä yksi alkaen, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle STT:lle.

Helteen mukaan Teknologiateollisuus on ohjeistanut jäsenyrityksiään, että työnantaja voi tällaisessa tilanteessa lopettaa palkanmaksun.

–  Se, että päätyykö yritys näin tekemään, on tietenkin yrityksen omassa harkinnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kemianteollisuus on samoilla linjoilla asiassa.

–  Jos satamalakon seurauksena edellytykset tehdä työtä muilla toimialoilla loppuvat, niin kyllä tässä on selvä riippuvuussuhde. Palkanmaksu keskeytyy saman tien, Kemianteollisuuden johtaja Minna Etu-Seppälä kommentoi STT:lle.

Kysymys palkanmaksun katkaisemisesta nousi esille UPM:n tekemän linjauksen myötä. Kouvolan Sanomat kertoi maanantaina, että UPM:n Kymin paperitehtaan alasajo merkitsee työnteon ja samalla palkanmaksun keskeytymistä välittömästi.

Työntekijöitä edustavan Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala kertoi Helsingin Sanomille, että palkanmaksun keskeytys koskee muitakin UPM:n tehtaita, joilla tuotanto joudutaan ajamaan alas poliittisten lakkojen sivuvaikutusten takia.

Toisella isolla metsäyhtiöllä Stora Ensolla on sama kanta palkanmaksun katkeamiseen. Stora Enson viestinnästä kerrotaan STT:lle, että jos työn jatkaminen estyy poliittisten lakkojen vuoksi, palkanmaksu katkeaa heti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stora Enso ajaa alas Varkauden pakkauskartonki- ja sellutehtaan poliittisten lakkojen takia, yhtiöstä kerrotaan. Tuotanto ajetaan alas keskiviikosta alkaen. Sen sijaan Stora Enson Varkauden viilupuutehtaalla ja sahalla toiminta jatkuu.

Imatran tehtailla Stora Enso on jo ajanut joitakin tuotantolinjoja alas, ja lisää linjoja on vielä tarkoitus ajaa alas.

Myös Oulussa Stora Enso on tehnyt suunnitelmia tuotannon alasajosta.

Anjalankosken tehtailla ja Joensuun Uimaharjun tehtaalla ei toistaiseksi olla ajamassa tuotantoa alas, Stora Ensosta kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tällä viikolla alkaneiden poliittisten lakkojen vuoksi UPM ajaa alas toimintojaan Kouvolassa sijaitsevan Kymin tehtaan lisäksi ainakin Raumalla, Jämsänkoskella ja Lappeenrannassa, HS kertoi maanantaina.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi