play

Talven ensimmäinen lumisade on saavuttanut Pohjois-Karjalan, voimassa varoitus huonosta ajokelistä - eniten ongelmia Varkaudentiellä Liperissä ja Heinävedellä

Henkilöauto ajautui ulos sohjoiselta Varkaudentieltä keskiviikkona iltapäivällä Heinäveden ja Liperin rajamailla.

Henkilöauto ajautui ulos sohjoiselta Varkaudentieltä keskiviikkona iltapäivällä Heinäveden ja Liperin rajamailla. Kuva: Mikko Makkonen

Jani Leinonen

Talven ensimmäinen sankka lumisade on saavuttanut Pohjois-Karjalan. Lumisadealue tavoitti Pohjois-Karjalan puoliltapäivin, ja sankimmillaan sateen ennustetaan olevan iltapäivällä.

Sade muuttuu illan aikana vedeksi, mutta aluksi lunta jää maahan erityisesti maakunnan pohjoisosissa.

Pitkäaikainen lumipeite ei kuitenkaan ole, sillä lämpötila nousee iltaa kohti mentäessä. Torstaina aamulla lämpötilan ennustetaan olevan Joensuussa jo seitsemän astetta plussalla.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai kello 14 ja 15.30:n välillä seitsemän tieliikenneonnettomuustehtävää. Tehtäviä on ollut Liperissä, Heinävedellä, Polvijärvellä ja yksi Lieksassa. Eniten ongelmia liikenteelle on aiheutunut Varkaudentiellä, jonka päälle pakkautui paksu kerros loskaa.

Näin sakeasti lunta satoi keskiviikkona alkuiltapäivästä Liperissä.

Näin sakeasti lunta satoi keskiviikkona alkuiltapäivästä Liperissä. Kuva: Mikko Makkonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Savon puolella lumisade aiheutti merkittäviä ongelmia liikenteelle jo aiemmin päivällä.

Poliisi on laskenut nopeusrajoituksen Kuopion Kallansilloilla 60 kilometriin tunnissa niissä kohdissa, joissa se on mahdollista.

Syynä on erittäin huono ja sohjoinen ajokeli. Normaalisti nopeusrajoitus sillalla on 100 km/h. Myös pelastuslaitoksella on ollut runsaasti tehtäviä.

Rekka jäi jumiin sohjoon Siilinjärvellä.

Rekka jäi jumiin sohjoon Siilinjärvellä. Kuva: Jaakko Heiskanen

Ilmatieteen laitos on antanut Pohjois-Karjalaan varoituksen huonosta ajokelistä lumi- tai räntäsateen vuoksi. Kelivaroitus on voimassa puoleenyöhön saakka.

Ilmatieteen laitos varoittaa Pohjois-Karjalaa myös voimakkaasta tuulesta, sillä kaakkoistuulen voimakkuus on puuskissa yli 15 metriä sekunnissa.

Alla keskiviikkona alkuiltapäivästä tallennettua kuvaa sateen eturintamasta Varkaudentieltä Liperistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen poliisi toivoo autoilijoilta malttia.

- Vältetään ohittelua loskaisella ohituskaistalla ja pidetään tilannenopeus sekä turvavälit kunnossa, poliisi muistuttaa Twitterissä.

Lähetä meille kuva lokakuisesta lumisateesta! Pääset lähettämään kuvan tästä linkistä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi