play

Tartuntojen määrä jatkaa laskuaan: Pohjois-Karjala palaa koronaepidemian perustasolle - rajoitukset silti ennallaan

Ensimmäisen koronarokotuksen on saanut jo 82 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Ensimmäisen koronarokotuksen on saanut jo 82 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Kuva: Mikko Makkonen

Juho Lintula

Pohjois-Karjala palaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheesta perustasolle. Asiasta päätti alueellinen koronaepidemian tilannekuvatyöryhmä torstaisessa kokouksessaan.

Siun soten tiedotteen mukaan maakuntaa koskevat rajoitukset pidetään silti toistaiseksi ennallaan, kunnes uudet valtakunnalliset ohjeet tarkentuvat.

- Valtakunnallinen koronavirusepidemian hybridistrategia on muuttumassa ja epidemiatilanteen vaiheistuksista ollaan lähiaikoina luopumassa, kuntayhtymän tiedotteessa perustellaan.

Koronatartuntojen määrä on jatkanut Pohjois-Karjalassa laskuaan. Viikolla 35 (30.8.-5.9.) uusia tartuntoja todettiin yhteensä 19, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 33.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tartuntoja todettiin viikolla 35 Joensuussa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä.

Tartuntojen alkuperä saatiin selville 88 prosentissa todetuista tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli viisi, ja kolme tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja oli todettu 12, ja karanteenissa oli yhteensä 43 ihmistä.

- Nuorten ikäluokkien rokotuskattavuuden parantaminen on tällä hetkellä kaikkein tärkein asia koko maakunnassa. Tartunnoista suurin osa on todettu rokottamattomilla tai vasta yhden rokotteen saaneilla, alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotuskattavuus Pohjois-Karjalassa on edennyt hyvin. Ensimmäisen rokotuksen on saanut noin 82 prosenttia ja toisen rokotteen 59 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Siun soten mukaan koulujen rokotukset ovat nopeasti nostaneet 12-19-vuotiaiden rokotuskattavuutta, mutta sen sijaan monissa kunnissa 20-30-vuotiaiden rokotuskattavuudessa on vielä puutteita.

Ilman ajanvarausta tapahtuvia walk in -rokotuksia jatketaankin eri kunnissa ja oppilaitoksissa nuorten aikuisten rokotuskattavuuden parantamiseksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi