play

Nuori leppälintu ei ollut lainkaan hankala – tunnetko, mikä lintu istuu oksalla Lintuvisan viidennellä kierroksella?

Viime kierroksen leppälintu tunnistettiin hyvin Lintuvisassa.

Viime kierroksen leppälintu tunnistettiin hyvin Lintuvisassa. Kuva: Hannu Kauhanen

Hannu Kauhanen

Karjalaisen Lintuvisan neljäs kierros oli vastaajille melkoisen helppo, sillä 774 vastaajasta 681 tunnisti linnun oikein leppälinnuksi.

Kyseessä on nuori yksilö, jonka tunnistaa lajilleen alapuoleltakin oranssinpunaisesta pyrstöstä. Nuorella linnulla on myös jonkin verran punertavaa etupuolen höyhenistössä. Ohut hyönteissyöjän nokka ja linnun sirous sopivat myös hyvin leppälintuun.

Yleisin väärä vastaus oli satakieli, joksi lintua arveli 25 vastaajaa. Myös harmaasieppoa, mustaleppälintua, lehtokerttua, keltasirkkua, punarintaa, peukaloista, hippiäistä. tiltalttia ja etelänsatakieltä ehdotettiin.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Uusi tehtävä julkaistaan aina lauantaisin, lukuun ottamatta viimeistä kuvaa pitkäperjantaina maaliskuun lopussa.

Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammatti­maisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Ohessa Lintuvisan kuva numero 5. Mikä lintu on kyseessä?

Kuva: Kimmo Nevalainen

Vastaaminen tapahtuu tuttuun ­tapaan joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla. Vastaamaan pääset menemällä osoitteeseen karjalainen.fi/lintuvisa. Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 28. maaliskuuta. Verkko­vastausten osalta viides kierros sulkeutuu samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintu­oppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Kaikki palkinnot postitetaan voittajille Lintuvisan päätyttyä.

Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Tällä kertaa Lintuoppaan voitti Sinikka Kontturi Naarvasta. Tuotepalkinnot menivät Eeva Nousiaiselle Joensuusta ja Tanja Turuselle Käsämään.

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset vastaamaan tästä linkistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi