play

Ei vaalitilaisuuksia toreille, kuntosalit saavat olla auki, padelin tilannetta selviteltiin erikseen - tätä avin määräämät rajoitukset tarkoittavat

Kuntosalit saavat olla auki, mutta ryhmäliikuntatilat täytyy sulkea.

Kuntosalit saavat olla auki, mutta ryhmäliikuntatilat täytyy sulkea. Kuva: Heini Myller

Anni Rodriguez

Itä-Suomen aluehallintoviraston torstaina määräämät rajoitukset ovat tiukkoja ja herättivät paljon kysymyksiä. Aluehallintovirasto avasi päätöksiä perjantaiaamuna tiedotustilaisuudessa.

Yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus tulee voimaan tänään perjantaina kello 16. Kaikki sisä- ja ulkotilaisuudet ovat kiellettyjä 20. tammikuuta saakka. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma nimetty tai numeroitu istumapaikka.

Näin ollen esimerkiksi kaikki toritapahtumat ja uudenvuoden ilotulitustapahtumat ovat kiellettyjä. Joensuun ja Lieksan kaupungit ilmoittivat tapahtumien peruuntumisesta jo eilen.

Myös toreilla järjestettävät perinteiset vaalitilaisuudet ovat kiellettyjä. Tämä iskee etenkin tammikuun aluevaaleihin. Vaalipäivä on 23.1. ja aluehallintoviraston mukaan torikampanjointi lasketaan ulkotapahtumaksi. Toreilla saa kuitenkin jakaa vaalimainoksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liikuntatilojen sulkeminen aiheuttaa useita rajanvetotilanteita. Liikuntapaikkojen määräykset ovat voimassa kahden viikon ajan 13.1. saakka. Laki ei anna määrätä kieltoa kerralla pidemmäksi aikaa.

Kuntosaleilla ryhmäliikuntatunnit ovat kiellettyjä, mutta muuten salit saavat olla auki. Tässä Itä-Suomen määräys poikkeaa esimerkiksi Etelä-Suomesta, missä salit on määrätty kokonaan suljettaviksi.

- Riski on katsottu tässä muita vähäisemmäksi, aluehallintoylilääkäri Sami Remes totesi.

Samalla hän kuitenkin lisäsi, että tämäkin riskiluokitus perustuu aikaan ennen omikron-virusmuunnosta, ja oma kysymyksensä on se, pitääkö se enää paikkaansa.

Vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustiloja ei suljeta. Avi kuitenkin suosittelee, ettei esimerkiksi erilaisia turnauksia järjestettäisi, jotta ryhmien sekoittumista ei tapahtuisi.

Aikuisilta on kielletty myös kaikki joukkueurheilu, kontaktilajien harastaminen ja esimerkiksi kuorolaulutoiminta.

Määräysten loputtomista soveltamiskohteista kertoo se, etteivät aluehallintoviraston edustajat osanneet kysyttäessä vastata siihen, koskeeko uusi rajoitus myös mailapelejä, kuten padel- ja sulkapallokenttiä. Näissä lajeissa pelataan usein oman porukan kesken julkisessa tilassa. Asiasta on käyty paljon myös valtakunnallista keskustelua. Aluehallintovirasto lupasi selvittää asiaa.

Myöhemmin perjantaina aluehallintovirasto lähetti muun muassa Kontiolahden Lehmossa toimivalle Padel Clubille tiedotteen jossa kerrottiin, että rajoitukset eivät koske padel-halleja. Padel Club oli ehtinyt jo torstaina kertaalleen ilmoittaa, että halli suljetaan kahdeksi viikoksi. Nyt sulku on peruttu.

Ammattiurheilu on edelleen sallittua. Urheiluotteluita voidaan järjestää ilman yleisöä, eikä urheilijoiden osallistujamäärää ole rajattu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivitetty klo 12.21: Lisätty tieto, että padel-hallien toiminta saa jatkua.

Päivitetty 4.1. klo 5.50: Päivitetty uutiseen aluehallintoviraston tarkentama kanta liittyen torikampanjointiin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi