play

Markkinat, ensi-iltoja ja Pimeä kuu -festivaali – maakunnassa on vilkas tapahtumaviikonloppu

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä tulevalle viikonlopulle. Lisää tapahtumia voit katsoa esimerkiksi Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Keskiviikkona alkanut Joensuun kirjallisuustapahtuma jatkuu lauantaihin asti. Perjantaina Itä-Suomen yliopiston Educalla on tutkijoiden puheenvuoroja ja lauantaina kirjailijoiden puheenvuoroja Joensuun konservatorion konserttisalissa.

Joensuun torilla on syysmarkkinat perjantaina kello 7–18 ja lauantaina kello 7–16. Perjantaina esiintyy harmonikkamestari Arto Tarkkonen kello 11.30 ja lauantaina Joensuun Puhallinorkesteri kello 10.

Joensuussa on valotaidetta perjantaina ja lauantaina. Ilosaaressa on Tanssivat vedet -näytöksiä ja digitaalinen teos taidemuseo Onnin seinässä ja torilavalla. Perjantaina sirkustaiteilija Miika Nuutinen esittää sirkus- ja tulishowta Vapaudenpuistossa.

Pimeä kuu -festivaali on perjantaista sunnuntaihin Juuassa, Tuusniemellä ja Kaavilla. Ohjelmassa on muun muassa astromatkailuseminaari, planetaarionäytöksiä, opastettu vaellus Keihäsjoelle ja retki Vaikkojärvellä.

Outokummussa on Vanhan kaivoksen syysbileet lauantaina kello 17 alkaen. Esiintymässä ovat paikalliset yhtyeet Fourty night plays Hurriganes ja Grey Sky Sunshine.

Palokin koskilla Heinävedellä on soututapahtuma sunnuntaina. Tapahtumalla halutaan ottaa kantaa Palokin koskien ennallistamisen puolesta. Luontoliiton tapahtuma alkaa kello 12 savottamuseo Kämppä Riskiltä.

Wanhan ajan sykkelihuwiajot on lauantaina Joensuussa. Historian elävöitystapahtumassa pyöräillään vintage-henkisissä asuissa Joensuun nähtävyyksiin tutustuen kello 12 alkaen.

Musiikki

Saapasjalkakissa-oopperan ensi-ilta on lauantaina kello 17 Carelia-salissa. Joensuun Oopperayhdistyksen koko perheen oopperasta on tänä viikonloppuna esitykset myös sunnuntaina kello 14 ja 17.

Koli Ruska Blues järjestetään perjantaina ja lauantaina Sokos Hotel Kolilla. Kello 21.15 alkavassa tapahtumassa esiintyvät perjantaina Lena & Slide Brothers, Jarkka Rissanen & Greasy Tuesday ja Hard Blues Band sekä lauantaina Lazymen Blues band, Ice Mo' & The Zydecoolers ja Hauki Blues Revue.

Heinäkuussa menehtyneen joensuulaisen laulaja Liisa Tavin muistokonsertti on perjantaina kello 20 Kerubissa osana Joensuun kirjallisuustapahtumaa.

Kerubissa esiintyvät perjantaina ruotsalainen elektronisen rockin yhtye Smash Into Pieces sekä Cyhra. Lauantaina Kerubissa keikkailee laulaja-lauluntekijä VIIVI.

Las Palmasissa keikkailee Bess lauantaina kello 23.30.

Lauantaina on ensimmäinen valtakunnallinen kanteleen päivä. Sitä vietetään Rääkkylässä Villa Ruusulassa kello 12 alkaen. Esiintymässä on yhteiskanteleyhtye Veila, jonka yhteiskannelta voi testata, Keski-Karjalan musiikkiopiston soittajat, kanteletaiteilija Marjo Smolander sekä Aino & Miihkali.

Joensuun gospelfestareilla on konsertteja perjantaista sunnuntaihin. Esiintymässä on muun muassa gospelrockbändi KLS Joensuun kirkossa sunnuntaina kello 15 ja Lähde-kuoron Rakkauden virta -konsertti sunnuntaina Noljakan kirkossa kello 17.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teatteri ja tanssi

Joensuun kaupunginteatterissa ensi-iltansa saa Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan lauantaina kello 17. Näytelmään liittyen on ohjaaja Aleksis Meaneyn taiteilijatapaaminen kello 15.30 Tornikabinetissa.

Kaupunginteatterilla on esitys Anjan lähes erinomainen elämä -näytelmästä lauantaina kello 13.30.

Outokummussa on Pähkinäsaari 1323 -rajakarnevaalin esitys torstaina Kulttuuritalo Maritassa kello 18. Maarianvaaran teatterin esitys on aikamatka Suomen historiaan.

Teatteri-Traktorin Maanselkä-kiertueen syksyn esitykset alkavat Lieksan Nurmijärven Seuralasta sunnuntaina kello 13. Kiertueella esitetään näytelmää Guru – pikasiivoa elämäsi tunnissa sekä kylien omaa ohjelmaa. Kiertue on syksyllä Lieksan, Juuan ja Nurmeksen kylillä.

Tanssitaiteilija Sanna Hirvonen esittää Keskeneräisen toivon vallassa (osa 2) -sooloteoksen Sovintolassa Kesälahdella lauantaina kello 12.

Elokuvat

Elokuvateatteri Tapiossa ensi-iltaan tulevat Aki Kaurismäen draamaelokuva Kuolleet lehdet, Hercule Poirot -mysteeri Venetsian aaveet sekä ranskalainen draama Muiden lapset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilu

Joensuun Maila ja Porin Pesäkarhut kohtaavat Joensuussa Mehtimäen pesäpallostadionilla lauantaina tyttöjen Superpesiksen pronssiottelussa kello 14.

Jalkapallon miesten kolmosen kotiottelu lauantaina High Pine Lanella Lehmossa. Lehmon Pallo-77 kohtaa AFC Keltikin kello 15.

Josba-SaiPa salibandyn Divarin sarja-avaus Motonet-areenassa kello 17 lauantaina. Sunnuntaina Josba saa vastaansa Karhut, ottelu Motonet-areenassa kello 17.

FC-Hertta-FC Espoo jalkapallon naisten Kakkosta sunnuntaina kello 14 Mehtimäen tekonurmella.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi