play

Rääkkylän kunnanjohtaja lähetti härskejä viestejä, ilkivalta ryöstäytynyt käsistä Pielisjoen koululla – Lue viikon uutiskooste

Koonnut: Jani Leinonen
Koostimme seuraavat uutiset:
  • Rääkkylän kunnanjohtaja lähetteli härskejä viestejä X:ssä

  • Oppilaiden ilkivalta on ryöstäytynyt käsistä Pielisjoen koulussa

  • Goodwill avaa huhtikuun alussa myymälän Joensuuhun

  • Kolilla kuvataan Oscar-palkitun näyttelijän tähdittämää elokuvaa

  • Polvijärvelle valmistui kunnan historian suurin investointi

  • Lukusuositus: Joensuulaisessa taiteilijakodissa jokaisella esineellä on tarinansa

Rääkkylän kunnanjohtaja lähetteli härskejä viestejä X:ssä

Rääkkylän kunnanjohtajan Esko Rautiaisen käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa on herättänyt ihmetystä. Hän on kommentoinut vähäpukeisten naisten kuviin ja viesteihin härskisti X:ssä kuukausien ajan.

Rääkkylän kunnanvaltuuston puheenjohtajan Tapio Hämäläisen (vas.) mukaan viestittely on kunnanjohtajalle erittäin sopimatonta käytöstä, joten asia otetaan esiin kunnanhallituksen kokouksessa ensi viikolla.

Rautiainen ei pitänyt torstai-iltana asiasta kysyttäessä viestittelyään sopimattomana, mutta perjantaina mieli oli muuttunut, ja hän pyysi käytöstään anteeksi.

Esko Rautiainen on kommentoinut vähäpukeisten naisten kuvia ja viestejä X:ssä kuukausien ajan.

Esko Rautiainen on kommentoinut vähäpukeisten naisten kuvia ja viestejä X:ssä kuukausien ajan. Kuva: Heli Sallinen, kuvankäsittely: Jusa Hämäläinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oppilaiden ilkivalta on ryöstäytynyt käsistä Pielisjoen koulussa

Oppilaiden tekemästä ilkivallasta on muodostunut mittava ongelma joensuulaisessa Pielisjoen koulussa. Yläkoulun oppilaat ovat tuhonneet ja sotkeneet lähes kaikkea kuviteltavissa olevaa.

Kävimme katsomassa, mitä kaikkea ilkivaltaa oppilaat ovat tehneet. Rehtori Jouni Partti on täysin ymmällään siitä, miten näin on päässyt käymään.

Jouni Partti, 53, on toiminut Pielisjoen koulun rehtorina kahdeksan vuotta ja sitä ennen Kiihtelysvaaran koulun rehtorina 15 vuotta. Hän ei muista aiemmalta uraltaan yhtä synkkää tilannetta.

Jouni Partti, 53, on toiminut Pielisjoen koulun rehtorina kahdeksan vuotta ja sitä ennen Kiihtelysvaaran koulun rehtorina 15 vuotta. Hän ei muista aiemmalta uraltaan yhtä synkkää tilannetta. Kuva: Marko Puumalainen

Kolilla kuvataan Oscar-palkitun näyttelijän tähdittämää elokuvaa

Kolilla kuvataan parhaillaan Oscar-palkitun näyttelijän Emma Thompsonin tähdittämää The Fisherwoman -elokuvaa. Karjalainen suuntasi Kolille katsomaan, millä tavalla Hollywood-elokuvan kuvaukset siellä näkyvät.

Kapean ja jäisen metsätien päästä löytyikin autoletka parkkeerattuna tien sivuun. Edessä siinsivät valonheitin ja parakkikoppien jono.

Kolinportin yrittäjä Jani Pakarinen puolestaan kertoo, että elokuvaväki on vieraillut viime aikoina säännöllisesti tankkaamassa autojaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kolilta syrjäisen metsätien varrelta löytyi parakkikoppien jono.

Kolilta syrjäisen metsätien varrelta löytyi parakkikoppien jono. Kuva: Odessa Koskelo

Goodwill avaa huhtikuun alussa myymälän Joensuuhun

Joensuuhun aukeaa huhtikuun alussa uusi Goodwill-kierrätysmyymälä. Lahjoitusperiaatteella toimiva myymälä tulee Salpakankaalle, ja sitä hallinnoi Honkalampi-säätiö, jolla on jo ennestään toimintaa kiinteistössä.

Joensuun-myymälästä tulee maan toiseksi suurin Goodwill-myymälä, joita on huhtikuussa avattavien jälkeen yhteensä 13. Pohjois-Karjalassa on ollut ennestään yksi Goodwill-myymälä, joka on toiminut Kiteellä pari vuotta.

Goodwill on voittoa tavoittelematon kierrätysmyymälä.

Goodwill on voittoa tavoittelematon kierrätysmyymälä. Kuva: Lari Lievonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Polvijärvellä valmistui kunnan historian suurin investointi

Polvijärven kirkonkylälle on valmistunut kunnan historian kaikkien aikojen suurin investointi, yli 12 miljoonaa euroa maksanut Tähkä.

Tähkä on monen sukupolven talo, sillä saman katon alla ovat kunnan uusi keskuskeittiö, koulukeskuksen ruokasali ja sote-palveluiden hoivakoti Metsätähti. Uudessa Metsätähdessä on kuusikymmentä paikkaa, joista kaksi lyhytaikaiseen vuorohoitoon.

Valokuvatapettien aiheet valitsivat koululaiset.

Valokuvatapettien aiheet valitsivat koululaiset. Kuva: Juha Inkinen

Lukusuositus: Joensuulaisessa taiteilijakodissa jokaisella esineellä on tarinansa

Johanna Uotisen, 53, ja Jokke Saharisen, 55, taiteilijakoti Joensuun keskustassa pursuaa jännittäviä yksityiskohtia. Kerrostalokolmiossa on taide-esineitä, huonekasveja, matkamuistoja ja pääkalloja.

Jokaisella esineellä on tarinansa, jotka tuovat Uotiselle ja Sahariselle muistoja mieleen. Siivooja on kertonut jättävänsä heidän kotinsa aina työpäivän viimeiseksi, koska sitä on hauska siivota.

Jokke Saharisen ja Johanna Uotisen kodissa on yhdistetty makuu- ja olohuone sekä työhuoneet molemmille.

Jokke Saharisen ja Johanna Uotisen kodissa on yhdistetty makuu- ja olohuone sekä työhuoneet molemmille. Kuva: Riikka Hurri

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi