play

Useiden korona-altistumisten vuoksi tartunnanjäljityksessä runsaasti työtä - Pohjois-Karjalassa todettu perjantaina joukkoaltistumisia kouluissa, harrasteryhmissä ja sairaalalla

Kuva: Marjut Söder

Kerttuli Karels

Perjantaina on vahvistunut useita koronaviruksen joukkoaltistumisia, Siun sote kertoo. Altistumisia on todettu kouluissa, harraste- ja urheiluryhmissä sekä keskussairaalalla.

Tartuntajäljitys työllistää Siun sotea suuresti. Myös Siun soten Päivystysavun numeroon tulee runsaasti kyselyitä mahdollisiin altistumisiin, mikä aiheuttaa ruuhkaa. Ruuhkien ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa koulujen, päiväkotien tai harrastusseurojen omissa kanavissaan antamia ohjeita.

Joensuun normaalikoulussa on todettu uusia koronatapauksia, joiden vuoksi useita oppilaita ja henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle. Selvitystyö on yhä kesken. Koulu tiedottaa asiasta oppilaita ja heidän huoltajiaan omien kanaviensa kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin lähipäivien aikana.

Uusia altistumisia on todettu myös aiemmin tiedotetussa Joensuun steinerkoulun altistumistapauksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkoaltistumisia on todettu myös useissa eri harrastus- ja urheiluryhmissä. Harrastusseurat tiedottavat altistumisista omien kanaviensa kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin jäljitystyön edetessä.

Myös Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on todettu joukkoaltistuminen, jossa koronavirukselle on altistunut sekä potilaita että henkilökuntaa. Altistuneet ohjataan oireseurantaan tai asetetaan karanteeniin. Sairaalan toiminta jatkuu normaalisti altistumisesta huolimatta.

Siun soten altistumispaikkojen listalle on lisätty Pohjois-Karjalan keskussairaalan K- ja J- talon käytävät keskiviikkona.

Siun sote muistuttaa kasvomaskien käytön, turvavälien ja koronarokotteen ottamisen tärkeydestä. Erityisesti koronaviruksen deltavariantti leviää herkästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi