play

Useita koronatartuntoja Pohjois-Karjalan terveydenhuollossa: altistumisia muun muassa hoivakodeissa ja Siilaisella

Joissakin vanhusten hoivayksiköissä joudutaan jälleen rajoittamaan vierailuja.

Joissakin vanhusten hoivayksiköissä joudutaan jälleen rajoittamaan vierailuja. Kuva: Jarno Artika

Anni Rodriguez

Siun sote tiedottaa, että useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä on kuluvalla viikolla todettu koronatartuntoja. Tämän vuoksi esimerkiksi varattuja vastaanottoaikoja voidaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla.

Tartuntoja on todettu eri yksiköiden työntekijöillä sekä myös ikäihmisten asumispalvelujen asiakkailla. Tartunnan saaneisiin henkilöihin on oltu yhteydessä ja altistuneet ovat saaneet tiedon. Myös hoivakotien asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä.

Altistumisia on tapahtunut tällä viikolla Siun soten toimintayksiköistä Partalanmäen hoivakodissa Lieksassa, Toivonlahden hoivakodissa Ilomantsissa, Senioripihan hoivakodissa Joensuussa, Siilaisen akuuttikuntoutusosastolla, keskussairaalan teho-osastolla sekä Tohmajärven hammashoitolassa.

Senioripihan hoivakoti on kokonaisuudessaan ohjattu oireseurantaan, eikä vierailuja suositella oireseurannan aikana. Tohmajärven hammashoitolassa osa varatuista ajoista on jouduttu perumaan, mutta muutoin toiminta jatkuu normaalisti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osa hoivakodeista on asetettu oireseurantaan ja osa karanteeniin. Jos yksikkö on karanteenissa, eivät vierailut ole mahdollisia. Jos yksikkö on oireseurannassa, suositellaan vahvasti välttämään kaikkia ei-välttämättömiä vierailuja ja käyntejä.

Siun sote muistuttaa, että valtaosa iäkkäistä hoivakotien asukkaista on rokotettu kolmeen kertaa. Rokote suojaa hyvin vakavaa tautia vastaan, mutta ikä on silti suuri riskitekijä.

Siun sote pyytää omaisia ja läheisiä harkitsemaan tarkkaan, onko vierailu läheisen luona juuri nyt välttämätön vai voisiko käynnin sijaan muistaa läheistään vaikkapa puhelinsoitolla.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi