play

Uusia koronarokotusaikoja varattavaksi lauantaina ja maanantaina - Rokotukset etenevät Siun soten mukaan hyvin, maakunnan rokotekattavuus on jo 80 prosenttia

Kuva: Mikko Makkonen

Kerttuli Karels

Uusia koronarokotusaikoja on tulossa ensi viikolle noin 1 500, Siun sote tiedottaa. Rokotusajat tulevat varattaviksi tuttuun tapaan lauantaina kello 12 ja maanantaina kello 8. Ajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta.

Tehosterokotusaikaa on mahdollista aikaistaa jonotuspalvelun kautta. Rokotehävikin estämiseksi Siun sote on ottanut käyttöön järjestelmän, jonka kautta asiakkaat voivat ilmoittaa halukkuudestaan aikaistaa tehosterokotusaikaansa.

Pyynnön tehosterokotteen aikaistamisesta voi jättää koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta. Palvelussa valitaan rokotuspiste, jossa tehosterokote halutaan ottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jonotuspalveluun pyynnön jättäminen ei automaattisesti tarkoita, että rokotusaika aikaistuu. Aikaistettuja rokotusaikoja tarjotaan vain sen verran kuin rokotteita jää yli.

Tehosterokotteen aikaistamisesta ilmoitetaan tekstiviestillä tai soittamalla.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotteesta. Aikaistamispyynnön voi kuitenkin jättää jo aiemmin, mutta uutta rokotusaikaa voidaan tarjota vasta sen jälkeen, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut kahdeksan viikkoa.

Koronarokotukset etenevät Pohjois-Karjalassa Siun soten mukaan hyvää vauhtia. Maakunnan kokonaisrokotuskattavuus yli 12-vuotiaissa on tällä hetkellä noin 80 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yli 60-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on ottanut jo yli 90 prosenttia. 40-59-vuotiaissa rokotuskattavuus on yli 80 prosenttia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi