play

Joensuussa ja Lieksassa pääsee verenluovutukseen ensi viikolla - Luovutetun veren tarve on tavalliseen tapaan suuri

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Anniriitta Tolvanen

Kerttuli Karels

Luovutetun veren tarve ei lopu kesälläkään. Pohjois-Karjalassa verenluovutusta järjestetään Lieksan seurakuntatalolla keskiviikkona 7. heinäkuuta klo 13-17 ja Joensuussa seutukirjaston Muikkusalissa torstaina 8. heinäkuuta kello 12-17.

Verenluovutuksen ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Ennen luovutusta tulee täyttää myös sähköinen terveyskysely.

Koronarokotuksen saaminen ei estä verenluovutusta. Jos saat voimakkaan rokotusreaktion, kuten särkyä tai kuumetta, odota kaksi vuorokautta oireiden päättymisen jälkeen.

Suomessa tarvitaan noin 800 verenluovuttajaa joka päivä muun muassa onnettomuuksien uhrien, keskoslasten ja synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoitoa varten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Verta voi luovuttaa kotipaikkakunnasta riippumatta vaikka lomareissun varrella.

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kehottaa miehiä luovuttamaan verta enintään 3-4 kertaa vuodessa. 18-25 -vuotiaille naisille suositellaan enintään yhtä luovutuskertaa vuodessa ja muille naisille 2-3 luovutuskertaa.

Luovuttajan on hyvä muistaa riittävä nesteytys ennen ja jälkeen verenluovutuksen. Luovutuspaikoilla huomioidaan myös koronaturvallisuussuositukset.

Verenluovutuspäivänä kannattaa välttää liikaa rehkimistä ja saunomista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi