play

Viisi vuotta täyttäneiden lasten koronarokotukset käynnistyvät Siun sotessa ensi viikolla - "Rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus"

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Mikko Makkonen

Arttu Koistinen

Siun sote käynnistää koronarokotukset 5-11-vuotiaille lapsille kuntakohtaisten suunnitelmien mukaan pääosin 11. tammikuuta alkaen, kuntayhtymä tiedottaa.

Rokotuspäivät ja -paikat ovat nähtävissä muun muassa verkkoajanvarauksen kautta, Wilmassa ja päiväkotien ilmoitustauluilla.

Rokotuksia jatketaan näillä näkymin tammikuun loppupuolelle saakka. Rokotteena käytetään lasten rokottamiseen tarkoitettua Biontech-Pfizerin rokotetta.

Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta. Jokaiselle lapselle pitää varata oma aika.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös neuvolaikäisten lasten rokotusajat löytyvät palvelussa koulu- ja opiskeluterveydenhuollon alta.

- Pyydämme välttämään puhelinyhteydenottoja, jotta puhelinpalvelumme ei ruuhkaudu. Rokotustyö tulee viemään jälleen muutaman työviikon terveydenhoitajiltamme ja näin ollen siirtää muuta työtä myöhemmälle, neuvolatoiminnan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ylihoitaja Anita Lindevall kertoo.

Joensuun kantakaupungin alueella lasten koronarokotukset järjestetään keskitetysti entisen keskustan neuvolan tiloissa Malmikadulla.

5-11-vuotiaiden lasten on tultavat koronarokotukseen ensisijaisesti huoltajan kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos huoltaja on estynyt tulemasta paikalle, huoltajien allekirjoittama suostumuslomake on oltava lapsen mukana. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta, ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotuksessa mukana oleva huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta, Anita Lindevall kertoo.

Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Ilman ajanvarausta lapsia ei rokoteta, tiedotteessa todetaan.

- Tehosterokoteaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehoste annetaan kuuden viikon kuluttua pääosin samassa toimipisteessä, jossa on saanut ensimmäisen rokotteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun sote on antanut huoltajille ohjeita rokotustilanteeseen.

- Keskustele lapsesi kanssa hänen ikänsä huomioivalla tavalla ajoissa jo kotona. Rokotuskohta on olkavarren yläosa tai pienellä lapsella reisilihas.

- Suosittelemme aikuisilla maskin käyttöä rokotustilaan tultaessa ja käsihygieniasta huolehtimista. Saavu rokotuspaikalle ajoissa niin, että ehdit riisua lapsesi päällysvaatteet ja ottaa lapsen Kela-kortin esiin. Varaudu olemaan lapsesi kanssa seurannassa noin viisitoista minuuttia rokotuksen jälkeen, tiedotteessa mainitaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi