play

Ukkonen aiheutti Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella useita tehtäviä lauantain aikana – Puolustusvoimat saapui hätiin

Ukkonen työllisti pelastuslaitosta lauantaina. Aihekuva.

Ukkonen työllisti pelastuslaitosta lauantaina. Aihekuva. Kuva: Mikko Makkonen

Simo Natunen

Lauantai-iltapäivä ja alkuilta oli Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle vilkas, kun ukkonen sytytti useita maastopaloja maakunnassa.

Kiteen Hummonvaarassa salama sytytti noin kahden hehtaarin kokoisen maastopalon. Palon sammuttaminen vei koko yön, ja sunnuntaina aamulla palopaikka siirtyi jälkivartiointiin.

Päivystävän palomestarin Jani Nevalaisen mukaan palopaikka oli kauempana tiestä ja siksi pelastuslaitoksen vaikeasti saavutettavissa.

Tohmajärvellä pelastuslaitos sai tehtävän keskisuuresta turvetuotantoaluepalosta. Kotkanpesäntiellä tapahtunut tulipalo syttyi sekin todennäköisesti ukkosen seurauksena.

Ukkonen aiheutti pelastuslaitokselle yhteensä 22 tehtävää, joista suurin osa oli erikokoisia maastopaloja. Mukana oli muutamia vahingontorjuntatehtäviä. Samaan aikaan pelastuslaitoksella oli 10 muuta pelastustehtävää hoidettavana.

Kaikki maastopalot saatiin sammutettua sunnuntaiaamuun mennessä. Osa paloalueista tarkastetaan vielä sunnuntaina.

Onnettomuuksissa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palojen havaitsemisessa ja sammuttamisessa oli auttamassa Etelä-Savon pelastuslaitoksen henkilöstöä, palovalvontalentoja, Rajavartiolaitos ja Puolustusvoimien helikopteri henkilöstöineen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi