play

Poliisi valvoo mopoja Pohjois-Karjalassa, isot miitit huolestuttavat – Komisario kehottaa vanhempia käymään kokoontumisajoissa

Arkistokuva.

Arkistokuva. Kuva: Simo Natunen

Arttu Koistinen

Poliisi valvoo mopojen ja muiden kevyiden ajoneuvojen käyttöä ja kuntoa tänä viikonloppuna.

Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan poliisi pyrkii antamaan neuvoja ja vinkkejä turvallisesta liikennekäyttäytymisestä mopolla tai moottoripyörällä liikenteessä oleville.

Lisäksi poliisi antaa neuvoja mopon rakenteista ja varusteista, komisario Seppo Porokka kertoo.

– Erityisesti jarrut, renkaat ja valojen toiminta ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä myös mopoissa. Moposta lähtevä voimakas ääni ja rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat usein siihen, että laite ei ole lainmukainen.

Komisario Jyrki Koskinen ei kerro tarkkaan, missä valvontaa järjestetään Pohjois-Karjalassa. Tieto voisi heikentää valvonnan tehoa.

– Valvontaa on useassa taajamassa.

Vanhempien on syytä varmistaa, että nuoren käytössä oleva mopo on turvallinen liikenteessä, Seppo Porokka korostaa.

– Vastuuta asiassa ei tule jättää pelkästään nuoren harteille. Kun poliisi tavoittaa valvonnassa viritetyn tai jarruttoman mopon, seurauksena on aina myös lastensuojeluilmoitus, jos kuljettaja on alle 18-vuotias.

Poliisi saa kesäaikaan paljon palautetta ja valvontapyyntöjä, jotka liittyvät esimerkiksi mopojen aiheuttamaan häiritsevään meluun.

Ennalta suunnittelemattomat kokoontumiset huolestuttavat poliisia.
Seppo Porokka
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen poliisia huolestuttavat isojen auto- ja mopomiittien riskit. Järjestäjät ovat vastuussa tapahtuman turvallisuudesta.

– Miitit ovat tärkeä osa nuorten kanssakäymistä, mutta usein niissä otetaan turhia turvallisuusriskejä. Poliisi tulee valvomaan tulevan kesän kokoontumisajoja, Seppo Porokka toteaa.

Aiempina kesinä auto- ja mopomiiteissä on ollut jopa satoja osallistujia. Niitä on järjestetty ilman ennakkovalmisteluja ja -suunnitelmia.

– Ennalta suunnittelemattomat kokoontumiset huolestuttavat poliisia, sillä isoissa kokoontumisissa voi sattua jopa vaarallisia tilanteita. Tänä keväänä on poliisin tietoon tullut jo joitakin pahoja loukkaantumisia mopomiiteissä muualta Suomesta.

Mopomiittejä järjestetään tulevan kesän aikana useilla paikkakunnilla myös Itä-Suomessa.

– En usko, että nuorten kotona tiedetään kokoontumisajojen todellisesta luonteesta. Kehottaisinkin vanhempia menemään itse paikan päälle katsomaan, mitä niissä todella tapahtuu, Seppo Porokka kertoo.

Jyrki Koskinen muistaa viime kesältä kymmenkunta isoa auto- ja mopomiittiä.

– Automiitit ovat meidän näkökulmastamme uskomattoman vaarallisia. Ihmisiä on paljon, ja vauhdit ovat suuria. Toiminta on muusta liikenteestä piittaamatonta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi