play

Mies ampui Ilomantsissa rauhoitetun suden ja hävitti sen ruumiin – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja metsästyskieltoon

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina ehdolliseen vankeuteen miehen, joka ampui suden Ilomantsissa pari vuotta sitten.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina ehdolliseen vankeuteen miehen, joka ampui suden Ilomantsissa pari vuotta sitten. Kuva: Marjut Söder

Jecaterina Mantsinen / STT

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina ehdolliseen vankeuteen 65-vuotiaan miehen, joka ampui rauhoitetun suden joulukuussa 2020 Ilomantsissa.

– Susi on koiran ajossa tullut (syytetyn) passipaikalle, jolloin hän on ampunut suden kiväärillä Lylypurolla. (Syytetty) on sitten vetänyt suden raadon ahkiolla pois ampumispaikalta ja hävittänyt raadon. Metsästysrikoksessa on tapettu susi, ja teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, tuomiossa todetaan.

Mies tuomittiin törkeästä metsästysrikoksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja neljän vuoden metsästyskieltoon. Hänet määrättiin luovuttamaan metsästyskorttinsa riistanhoitoyhdistykselle.

Oikeudessa mies myönsi suden ampumisen, mutta kiisti syytteen teonkuvauksen muuten. Hän sanoi, ettei ollut tahallaan metsästänyt sutta ja ettei hänen tiedossaan ollut, että susi liikkuu alueella. Hänen mukaansa metsästysporukka oli lähtenyt lailliseen ilvesjahtiin ja susi oli tullut heidän kohdalleen sattumalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hänen ollessaan passissa on hänen kohdallaan esiin tullut susi, minkä (hän) on ikään kuin reaktionomaisesti ampunut. Suden ampumista ei ole suunniteltu tai harkittu etukäteen, eikä tarkoituksena ole ollut lähteä metsästämään sutta, syytetty kertoi.

Oikeus katsoi, ettei teon törkeyttä lievennä se, että tilanne on syytetyn mukaan ollut yllättävä.

–  Metsästykseen liittyvä korostunut huolellisuusvelvollisuus edellyttää harkintaa ja ampumisesta pidättäytymistä tämänkaltaisessa äkillisessä metsästystilanteessa, oikeus toteaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi