play

Riikka Purra Vornasen epäillystä ammuskelusta: Tilanne on hyvin vakava ja sillä on myös vakavat seuraukset

Riikka Purra arkistokuvassa eduskunnassa.

Riikka Purra arkistokuvassa eduskunnassa. Kuva: Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo STT:lle olevansa hyvin järkyttynyt Seiskan tiedoista, että joensuulaista kansanedustaja Timo Vornasta epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Seiskan mukaan Vornasta epäillään ammuskelusta Helsingin yössä. Rikosnimikkeenä on lehden mukaan törkeä pahoinpitely ja ampuma-aserikos. Lehden tietojen mukaan epäilty tilanne lähti käyntiin torstai-iltana Helsingissä Bar Ihkussa.

Seiskan lähteiden mukaan ampuminen olisi tapahtunut yökerhosta poistumisen jälkeen.

– Saamani tiedon mukaan edustaja Vornanen on ollut osallisena viime yönä jonkinlaiseen välikohtaukseen. Valitettavasti mistään yksityiskohdista minullakaan ei ole tietoa. Eli olen vasta näiden poliisin antamien tietojen ensikäden tietojen varassa, Purra sanoo.

Purra kertoo, ettei ole ollut yhteydessä Vornaseen itseensä, vaan on saanut tietonsa poliisilta.

– Olen tietenkin luonnollisesti hyvin järkyttynyt tästä tilanteesta, joka on aivan poikkeuksellinen. Odotan itsekin lisätietoa.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi STT:lle perjantaina, että tiedot tapahtumien kulusta ovat vähäisiä. Hän ei osannut kommentoida esimerkiksi sitä, loukkaantuiko tilanteessa mahdollisesti joku.

– Valitettavasti meillä ei ole tarkkaa tietoa, mitä on tapahtunut. Olemme viranomaistiedotuksen varassa tässä asiassa, Vuorenpää sanoi.

Puolue seuraa Vuorenpään mukaan tilannetta ja odottaa, että viranomaiset selvittävät asiaa.

STT ei perjantaina tavoittanut Helsingin poliisin tutkinnanjohtajaa Jukka Larkiota.

Riikka Purra ei vielä perjantaina ryhtynyt arvioimaan, millaisiin seurauksiin tapaus voisi johtaa.

– Minulla on hyvin vajavaiset tiedot siitä tällä hetkellä. Toivon, että poliisi saa tutkinnan valmiiksi mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa mitään yksityiskohtaista, mutta luonnollisesti tilanne on hyvin vakava. Silloin sillä on myös vakavat seuraukset.

Seiskan mukaan tapahtumapaikalla olisi ollut mukana myös toinen kansanedustaja. Purra kertoi, ettei hänellä ole tietoa seurueen koostumuksesta.

– Olen ymmärtänyt, että Timo Vornasella oli seurueessa ihmisiä, jotka olivat perussuomalaisia, mutta varmaa tietoa minulla ei ole paikallaolijoista, joten en lähde sen enempää spekuloimaan, sanoi puoluesihteeri Vuorenpää perjantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vornanen on 54-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.

Vornanen valittiin kansanedustajaksi viime vuoden eduskuntavaaleissa 6 474 äänellä Savo-Karjalan vaalipiiristä. Vornanen kuuluu tällä hetkellä eduskunnan valtiovarainvaliokuntaan sekä tiedusteluvalvontavaliokuntaan. Hän on varajäsenenä eduskunnan hallintovaliokunnassa. Lisäksi hän on Yleisradion hallintoneuvoston jäsen. Kansanedustajan toimen lisäksi hän on myös Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen.

Vornanen kertoo kotisivuillaan työskennelleensä poliisina vuodesta 1993 lähtien. Suurimman osan urastaan hän kertoo työskennelleensä poliisin operatiivisissa kenttätehtävissä järjestysosastossa. Hän on uransa aikana toiminut esimerkiksi poliisiorganisaation työturvallisuuskouluttajana sekä kenttäjohtotehtävissä poliisin operatiivisessa kenttätoiminnassa.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 26.4.2024 klo 21.09.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi