play

Neljänsiä koronarokotuksia tarjolla yli 70-vuotiaille ilman ajanvarausta Joensuussa – riskiryhmään kuuluvien ajanvaraus käynnistyy lauantaina

Kuvituskuva

Kuvituskuva Kuva: Niko Jouhkimainen

Jutta Kuusitaipale

Siun sote järjestää yli 70-vuotiaille neljänsiä koronarokotuksia ilman ajanvarausta lauantaina 6. elokuuta.

Rokotustilaisuus järjestetään Joensuussa, osoitteessa Malmikatu 9. Tarjolla on 400 Biontech-Pfizerin koronarokotetta. Rokotuksia on tarjolla kello yhdeksästä eteen päin. Niitä jatketaan siihen saakka, kun rokotteita riittää, kuitenkin ainakin kello neljään saakka.

Rokotusta varten mukana tulee olla Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus sekä tieto kolmannen koronarokotteen rokotuspäivästä, kerrotaan Siun soten tiedotteessa. Paikalle saapuvien on hyvä varautua odottamaan vuoroaan ulkona ja pukeutumaan säänmukaisesti.

Tilaisuudessa neljäs koronarokote annetaan 70 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on saanut kolmannen koronarokoteannoksen vähintään kolme kuukautta sitten. Kolme koronarokotetta saaneilla henkilöillä, jotka ovat sairastaneet koronavirustaudin yli kuusi viikkoa kolmannen koronarokotteen jälkeen, ei ole tarvetta neljännelle koronarokoteannokselle. Sairastettu tauti vastaa tällöin rokotetta.

Lauantaina järjestettävässä rokotustilaisuudessa ei anneta muita kuin yli 70-vuotiaiden neljänsiä koronarokotuksia, mutta Siun sote valmistelee parhaillaan myös muita ilman ajanvarausta toteutettavia rokotuspäiviä.

Myös riskiryhmään kuuluvien 18 vuotta täyttäneiden neljänsien koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy samaisena lauantaina 6. elokuuta.

Uusia aikoja tulee varattavaksi puoliltapäivin, kerrotaan Siun soten tiedotteessa. Rokotusajan varaamista suositellaan verkkoajanvarauksen kautta.

Rokotusaika on mahdollista varata myös puhelinajanvarauksen kautta numerosta 013 330 2131. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin kello 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Siun sote soittaa takaisin viikon sisällä pyynnön jättämisestä.

Koronarokotusaikoja tulee varattavaksi Siun soten rokotuspisteiden lisäksi myös Mehiläisen ja PK Terveyden rokotuspisteelle.

Ajan neljänteen koronarokotukseen voivat lauantaista alkaen varata kaikki yli 70-vuotiaat sekä riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat.

Juttua muokattu 2.8.2022 klo 16:53: Lisätty osio yli 18-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvarauksesta tekstiin ja otsikkoon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi