play

Yli sata sähkövikaa jäi Pohjois-Karjalassa vielä työn alle torstaille – sähkölinjojen päälle kaatuneet puut jätettävä ammattilaisten raivattavaksi

Arkistokuva viime vuodelta.

Arkistokuva viime vuodelta. Kuva: Juha Inkinen

Kerttuli Karels

Keskiviikkona jyllänneen Aatu-ukkosmyrskyn sähkövikojen korjaukset etenivät yön tunteina Pohjois-Karjalan Sähkön jakelualueella hyvin ja sähköt saatiin palautettua noin 10 000 asiakkaalle.

Torstaiaamulla kello yhdeksän aikoihin sähköittä on kuitenkin vielä noin 4000 asiakasta. Yksittäisiä vikapaikkoja on PKS:n tiedossa reilut sata kappaletta ja niitä korjaamassa on tänään 60-80 asentajaa.

Korjaustyöt keskittyivät yöllä kaatuneiden puiden poistoon linjoilta ja sähköjen palauttamiseen rajaamistoimien avulla, PKS kertoo tiedotteessaan.

Suurin sähköttömyysalue oli Tuusniemen taajamassa, jonne sähköt saatiin palautettua kahden aikaan viime yönä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikki syntyneet asutusalueiden sähkökatkot tulevat automaattisesti Pohjois-Karjalan sähkön tietoon ja korjausohjelman piiriin. PKS kuitenkin toivoo, että havainnot sähkönjakelua vaarantavista tai kaatuneista puista ilmoitetaan joko puhelimitse 013 2663 100 tai sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi.

PKS muistuttaa, että johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei pidä mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelusta osoitteessa katkot.pks.fi.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ville Leinonen kehottaa mökeille suuntaavaa kansaa harkitsemaan teille kaatuneiden puiden poistamista oman osaamisen tai lähipiiristä saatavissa olevan avun puitteissa pelastustoimen resurssien säästämiseksi.

Jäljellä olevat sähköviat ovat pääosin hieman hankalammin korjattavaa tyyppiä, sillä pylväitä on mennyt poikki kaatuneiden puiden painosta ja myös neljä muuntamoa vaatii isoja korjaustoimia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Korjattavaa jäi vielä runsaasti tällekin päivälle, mutta valtaosa vioista saataneen korjattua tämän päivän aikana. Huomiselle voi silti vielä jäädä joitakin pienjännitevikoja korjattavaksi. Kaikki käytettävissä olevat korjausresurssit ovat kuitenkin töissä, vahvistaa PKS:n käyttöpäällikkö Matti Pesonen.

Myrskyn sattuminen iltaan toi myrskyvaurioita raivaaville sähköasentajille pitkän päivän.

- Ukkosmyrsky alkoi työpäivän jälkeen yötä vasten, joten asentajille tuli nyt todella pitkä ja rankka työrupeama. Miehet joutuivat työskentelemään töissä hikisissä olosuhteissa yli vuorokauden putkeen. Hattua pitää näille kavereille nostaa, että jaksoivat painaa hommia. Häiriöiden korjaaminen rajuissa olosuhteissa ei mitään kevyttä hommaa, Pesonen toteaa tiedotteessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi